Grāmatā apkopo LNB Latvijas un ārvalstu iespiedgrafikas kolekciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) izdevusi grāmatu "Kolekcija. Iespiedgrafika Latvijas Nacionālās bibliotēkas mākslas krājumā".

Izdevuma centrā ir LNB Mākslas krājuma Latvijas un ārvalstu iespiedgrafikas kolekcija, kas aptver laikposmu no 15. līdz pat 21. gadsimtam, sniedzot plašu ieskatu gan grafikas vēsturē, gan iespiedtehniku daudzveidībā.

Grāmata stāsta par kolekcijas veidošanos, pētniecību un dzīvi ārpus krātuves atvilktnēm – atspoguļojumu izstādēs. Īpaša uzmanība ir pievērsta vienpadsmit kolekcijā plašāk pārstāvētajām tehnikām. To apraksti un vizuālie piemēri palīdz veidot izpratni par grafikas attīstību un nozīmi mākslas vēsturē. Izdevums ir bagātīgi ilustrēts, pārstāvot vairāk nekā 100 Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Visi reproducētie darbi ir no LNB Grafikas kolekcijas.

Foto: Publicitātes foto

Izdevuma sastādītājs un tekstu autors ir mākslas zinātnieks un LNB Mākslas krājuma eksperts Dmitrijs Zinovjevs. Priekšvārdu sarakstījis vēsturnieks Mārtiņš Mintaurs. Grafikas tehnikām veltītā izstāžu cikla apskatu veidojusi mākslas zinātniece Anda Boluža.

Grāmatas redaktore ir Katrīna Teivāne, literārā redaktore – Antra Bula, dizains un makets Tatjanas Raičiņecas pārziņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu