Video ⟩ Raidījums: Vai veikala "Lidl" jaunā lojalitātes programma diskriminē sirmgalvjus? (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lidl/Publicitātes foto

Laikā, kad plaša patēriņa precēm cenas strauji kāpj, lielai daļai pircēju svarīgi iegādāties akcijas preces vai arī izmantot atlaides un veikala lojalitātes kartes. Vislielāko pretimnākšanu pircēji gaida no zemo cenu veikaliem, bet veikalā "Lidl" jauno lojalitātes programmu, kas piedāvā dažādas atlaides, var realizēt tikai ar aplikāciju viedtālrunī. Kāda pensionāre šo situāciju uzskata par diskriminējošu, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "4.studija".

Lai arī valdība izsludinājusi, ka mūsu senioriem – tātad vienai no sociāli neaizsargātākajām grupām – pienākas dažādi atbalsti, skaidrs, ka seniori taupa katru eiro un pēc iespējas cenšas iepirkties lētajos veikalos.

"Kā tas var būt, ka veikalā, kurš sevi pozicionē kā ļoti draudzīgu mūsu maciņiem, es jūtos diskriminēta, jo man nav viedtālruņa? Saņēmu pastkastītē bukletu ar piedāvājumiem atlaidēm, bet diemžēl tas ir domāts tikai viedtālruņu īpašniekiem. Tur ir lejuplādē, jāskenē u.tt. Tā ir diskriminācija pret pārējiem cilvēkiem, kam nav viedtālruņa. Un pazemojums. Sūta piedāvājumu, ko nevar realizēt. Atbalsta tikai bagātos cilvēkus," raidījumam stāsta sieviete.

Veikalu tīkla "Lidl" atlaižu aplikācija ir nevis Latvijas, bet gan starptautisks produkts, ko izmanto šo veikalu pircēji visās valstīs, kur vien veikals darbojas. Pirmkārt, īpašas atlaides digitālajā versijā tiek piedāvātas zaļāka dzīvesveida vārdā.

"Mūsu maciņi bieži vien ir pārpildīti ar dažādām plastikāta kartēm. Kartes bieži vien pazūd vai nevar atrast īstajā brīdī. Tieši tāpēc "Lidl" piedāvā digitālo risinājumu, kas vienmēr ir pieejams. Jā, arī no tirgotāju viedokļa ir vieglāk piedāvāt dažādus personālos piedāvājumus konkrētajam klientam," skaidroja "Lidl Latvija" Komunikācijas komandas vadītāja Zane Neļķe.

"Konsultējāmies ar mobilo operatoriem, jautājām – kā ir? Ko cilvēki lieto? Lielākā daļa lieto šos viedtālruņus arī ikdienā."

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) nav saņēmis sūdzības par to, ka "Lidl" lojalitātes programma pieejama tikai digitāli, tādēļ detalizēti šī situācija nav pētīta.

Tikmēr Tiesībsarga birojā nesaskata iemeslu, kāpēc senioriem vai mazturīgākiem iedzīvotājiem būtu jājūtas šajā situācijā diskriminētiem.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu