Dzejnieks un rakstnieks Andris Akmentiņš aicina uz muzikālu vakaru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raidījuma "Literatūre" pirmizrāde (Andris Akmentiņš)
Foto: Raidījuma "Literatūre" pirmizrāde (Andris Akmentiņš) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jāņa Akuratera muzejā, Ojāra Vācieša ielā 6A šodien plkst. 18 notiks dzejnieka Andra Akmentiņa dzejas koncerts.

Pasākumā autors lasīs dzejoļus no jaunākā krājuma "Laimīgas beigas", bet pie klavierēm sēdīsies viņa dēls, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students, pianists Andrejs Mārtiņš Grīnbergs.

Grīnbergs ir arī komponists četru kamerdziesmu ciklam ar senākiem Akmentiņa dzejoļiem. Pirmatskaņojumā piedalīsies soliste Ieva Parša.

Krājums "Laimīgas beigas" izdevniecībā "Dienas Grāmata" klajā nāca aizvadītā decembrī, nokļūstot balvas "Kilograms Kultūras" ziemas balsojumā, kategorijā "Literatūra".

Par krājumu pats autors saka: "Šis ir mans jaunākās desmitgades krājums ar meklējumiem mežainās pastaigās un radošajās lekcijās kopā ar studentiem, kad dzejas algoritms tiek gan veidots, gan piemānīts. Te savijas globālais ar vietējo, dzejproza ar liriku, dzīvība spēlējas, valodas plaisās uzsaucot "tuk, tuk, brīvā!", un laime turpinās arī pēc tam, kad izslēdzas TV kameras. Grāmatu var lasīt arī kā piemiņas un pateicības grāmatu jaukiem, dzīvē satiktiem cilvēkiem, pieņemot savu un civilizācijas vecumu un nolemtību, kamēr tas vēl izdodas saulaini."

Latviešu dzejniekam, rakstniekam un mūziķim Andrim Akmentiņam līdz šim jau iznākuši četri dzejoļu krājumi, stāstu apkopojums un divi romāni: "Skolotāji" (2018) un "Meklējot Ezeriņu" (2021). Par dzejas publikācijām viņš saņēmis Klāva Elsberga prēmiju, bet par romānu "Skolotāji", kas iznāca apgāda "Dienas Grāmata" izdotajā grāmatu sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts", 2019. gadā ieguvis AKKA/LAA Autora balvu un Dzintara Soduma balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu