"Valmiera" Livonijas kausa mačā zaudē "Flora" futbolistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" futbolisti svētdien Tallinā Livonijas kausa mačā starp Latvijas un Igaunijas čempioniem ar rezultātu 0:2 (0:1) zaudēja Tallinas "Flora" komandai.

Spēles 32. minūtē talliniešus vadībā izvirzīja Sergejs Zeņovs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

No otrā puslaika vidus jeb 68. minūtes valmierieši spēlēja desmit vīru sastāvā, jo sarkano kartīti saņēma aizsargs Maksims Toņiševs. "Flora" vadību nostiprināja četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc piespēles gar vārtiem 2:0 panāca Ņikita Mihailovs.

Pirmajā puslaikā "Valmieras" vārtus sargāja Klāvs Lauva, bet otrajā viņa vietā stājās Dāvis Veisbuks. Tāpat Vidzemes komandā, kas starpsezonā zaudējusi lielu daļu no pamatsastāva, laukumā bija Daniels Balodis, Roberts Veips, Ivans Želizko, Alvis Jaunzems, Pape Fals, Džibrils Gejs, Meisa Djops, Kristiāns Kaušelis, Renārs Varslavāns, Kristers Neilands, Jēkabs Lagūns, Niks Dusalijevs, Emīls Birka un Niks Sliede, bet rezervē palika Kristers Čudars, Kristers Volkovs un Ingars Pūlis.

Livonijas kauss iepriekš izspēlēts sešas reizes - 2003., 2004., 2005., 2008., 2011. un 2018. gadā. Trīs reizes trofeju ieguva "Skonto" klubs no Latvijas, bet pēdējās trīs tikšanās reizēs spēlēs starp Latvijas un Igaunijas čempioniem uzvarējis Igaunijas klubs Tallinas "Flora".

Latvijas un Igaunijas futbola federāciju 2017. gadā panāktā vienošanās par šādas tradīcijas atjaunošanu paredz, ka Livonijas kausa izcīņas spēle katru gadu Latvijā un Igaunijā notiks pamīšus. Sakarā ar Covid-19 pandēmiju 2020. gadā šis turnīrs atkal tika atcelts.

Livonijas kausa izcīņas starp vēsturiskā Livonijas ordeņa pašreizējās teritorijas valstīm idejas iniciatori savulaik bijuši Igaunijas puses pārstāvji. Livonijas kauss ir pirms Otrā pasaules kara iegūta nezināmas izcelsmes trofeja, ko atjaunojis zeltkalis Jāks Tammists. Šogad Livonijas kauss ieguvis arī savu identitāti, ko veidojis mākslinieks Jānis Burmeisters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu