Kaujās pie Bahmutas nogalināts Ukrainas vieglatlētikas izlases sportists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Karā pret Krieviju kaujās pie Bahmutas nogalināts bijušais Ukrainas U-20 čempions desmitcīņā Volodimirs Androščuks, vēsta "Inside The Games". 

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko savā "Twitter" kontā paziņoja, ka Androščuks miris 22 gadu vecumā.

"Ukraiņu vieglatlēts, valstsvienības dalībnieks Volodimirs Androščuks gājis bojā kaujās netālu no Bahmutas," viņš norādīja.

"Dusi mierā, Volodimir."

"Mēs turpinām zaudēt savus labākos cilvēkus."

Androščuks 2019. gada vasarā kļuva par Ukrainas čempionu desmitcīņā U-20 vecuma grupā. 

Starptautiskā Vieglatlētikas asociācija ("World Athletics") pavēstījusi, ka tai nav izdevies gūt apstiprinājumu par Androščuka nāvi, taču uzsvēra, ka Ukrainas kara ietekme novedusi pie lēmuma Krievijai un Baltkrievijai neļaut piedalīties tās rīkotajos pasākumos. 

"Mūsu sirds ir kopā ar visiem Ukrainas karavīriem, civiliedzīvotājiem, sportistiem un viņu ģimenēm, kuri cīnās un mirst, lai aizsargātu savu valsti," teikts organizācijas paziņojumā. 

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem ir diskvalificēta kopš 2015. gada novembra. 

Bahmuta ir Ukrainas pilsēta Doneckas apgabalā valsts austrumos. Tur ilgstoši notiek sīvas kaujas. Krievijas spēki pēdējā laikā pastiprinājuši uzbrukumus un mēģina pārņemt kontroli pār pilsētu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu