Video ⟩ NBA tiesneši atzīst, ka "Lakers" - "Celtics" spēlē pieļauta "smeldzoša" kļūda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Losandželosas "Lakers" un Bostonas "Celtics" pēdējā tikšanās reizē spēles tiesneši pieļāvuši būtisku kļūdu, bet sākotnēji to nav piefiksējuši. Svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) oficiālais tiesnešu "Twitter" konts atzina, ka kļūda ir pieļauta.

"Tāpat kā visi, arī tiesneši kļūdās," raksta savienība. "Vakardienas spēles beigās mēs pieļāvām vienu kļūdu, un tas mums ir smagi."

"Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss neslēpa sašutumu pēc tam, kad tiesneši nepiesprieda sodu par pārkāpumu Džeisonam Teitumam, kad viņš mēģināja gūt uzvaras grozu, bet "Celtics" galu galā uzvarēja pagarinājumā.

Losandželosas kluba aizsargs Patriks Beverlijs saņēma tehnisko piezīmi, kad viņš paņēma fotogrāfa kameru, lai parādītu tiesnešiem fotoattēlu, kurā redzams nesodītais pārkāpums.

"Lakers" aizsargs Deniss Šrēders sociālajā tīklā "Instagram" aicināja tiesnešus "sākt sodīt par viņu kļūdām."

"Viņi piemēro tehniskās piezīmes arī tiem, kas reaģē uz viņu kļūdām," rakstīja Vācijas basketbolists, "Instagram" ierakstu papildinot ar pārkāpuma fotogrāfiju.

"Tam ir jābeidzas. Lai sasniegtu savus mērķus, mums šajā līgā katra uzvara ir vajadzīga. Zaudēt 3-5 spēles šosezon tiesnešu kļūdu dēļ ir ļoti smagi," sacīja Šrēders.

Komandas var izmantot savu treneru protestu, lai pārskatītu spēles incidentus, ja uzskata, ka ir pieņemts nepareizs lēmums, taču šajā gadījumā tas nebija iespējams, jo tiesnesis faktiski nebija izdarījis pārkāpumu.

Džeimss vēl svētdien atgādināja par incidentu, ievietojot video savā "Instagram" īsajos stāstiņos ar uzrakstu "labs bloks Džeisonam Teitumam", atzīmējot "Celtics" zvaigzni ar sarkastiskām emocijzīmēm.

Džeimss tuvojas Karīmam Abdulam-Džabaram, kurš aizvien ir līgas visu laiku rezultatīvākais spēlētājs (38 387 punkti). "Lakers" līderis no viņa atpaliek vien 117 punktus. 

Tomēr uz rekorda pārspēšanu viņam nāksies vēl mazliet pagaidīt, jo "Lakers" svētdien paziņoja, ka Džeimss potītes sāpju dēļ izlaidīs pirmdienas spēli pret Bruklinas "Nets". Šī trauma viņu nomocījusi sezonas lielāko daļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu