Atkal nepaveicās? Zināms, kurā "Eirovīzijas" pusfinālā uzstāsies Latvija

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvija uzstāsies pirmā pusfināla pirmajā daļā, liecina konkursa organizatoru veiktās izlozes rezultāti.

Latvija uzstāsies kopā ar tādām valstīm kā Serbija, Īrija, Norvēģija, Portugāle, Horvātija, Malta, Zviedrija, Moldova, Šveice, Izraēla, Nīderlande, Somija, Azerbaidžāna un Čehija. 

Arī pērn Latvijas pārstāvji, grupa "Citi zēni" uzstājās pirmā pusfināla pirmajā daļā un neiekļuva finālā.

Mūsu kaimiņvalstis - Igaunija un Lietuva - sacentīsies otrajā pusfinālā.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvis tiks izraudzīts Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa “Supernova”. Pusfinālā žūrija izvēlējusies 14 dalībniekus, kuri 4. februārī tiešraidē sacentīsies par iekļūšanu finālā. Konkursa uzvarētājs, kuru noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā 11. februārī, iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Atgādinām, ka šogad par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā cīnīsies tādi labi zināmi mūziķi kā Markus Riva, Patrisha, Justs, "Sudden Lights", RAUM, Katrine Miller, šovā "X Faktors" iepazītās Adriana Miglāne un Alise Haijima, pērnā gada "Supernovas" debitanti "Inspo" un 2017. gadā iepazītais Toms Kalderauskis, kā arī četri jaunpienācēji - "24. Avēnija", Artūrs Hatti, AVÉI un Luīze.

Eirovīzija šogad notiks Liverpūlē, Lielbritānijā. Pusfināli norisināsies 9. maijā un 11. maijā, bet fināls - 13. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu