Urīna nesaturēšana: ikdienas rūpes un kopšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Urīna nesaturēšana ir temats, par kuru visbiežāk kautrējamies runāt. Taču, saskaroties ar to, ir būtiski atcerēties, ka mūsdienās ir pieejami dažādi ārstēšanas viedi, kā arī plašs produktu klāsts, kas palīdzēs parūpēties par higiēnu, labsajūtu un sirdsmieru ārstēšanās laikā. Par urīna nesaturēšanu, piemērotākajiem produktiem un higiēnas nodrošināšanu to lietošanas laikā stāsta BENU Aptiekas farmaceite Ilze Priedniece.

Kas ir urīna nesaturēšana?

Urīna nesaturēšanu raksturo patvaļīga urīna noplūšana fiziskas slodzes laikā vai miera stāvoklī, skaidro BENU Aptiekas farmaceite I. Priedniece. Šī ir aktuāla lieta, ar kuru saskaras gan sievietes, gan vīrieši dažādos vecumos. Izšķir vairākus urīna nesaturēšanas veidus, jo cēloņi var būt dažādi, tāpēc aizdomu gadījumā vai pie pirmo simptomu parādīšanās nepieciešams vērsties pie ārsta, lai veiktu izmeklējumus un saņemtu norādījumus atbilstošai ārstēšanai.

Rūpes par personīgo higiēnu

Urīna nesaturēšanai ir būtisks sociālais faktors – tā traucē justies brīvi un spēj ievērojami ietekmēt ikdienas dzīves kvalitāti. Tādēļ ir būtiski apzināties, ka urīna nesaturēšanas gadījumā ir pieejamas speciāli izstrādātas higiēnas preces, kas palīdzēs pēc iespējas saglabāt aktivitāti ikdienā. Ir pieejami ieliktnīši, paketes, autiņbikses – ar dažādas pakāpes uzsūktspēju gan sievietēm, gan vīriešiem, kas nodrošina ātru urīna uzsūkšanos un nepatīkamās smakas neitralizēšanu.

Saskaroties ar urīna nesaturēšanu, ir īpaši svarīgi parūpēties, lai āda būtu tīra, sausa un aizsargāta, jo mitra vide var veicināt infekciju attīstību. I. Priedniece atgādina, ka autiņbikses, jostiņbikses, bikses ir iekļauti arī kompensējamo medicīnisko ierīču sarakstā, kurus ar kompensāciju izraksta ārsts pie noteiktām saslimšanām - diagnozēm.

Foto: Publicitātes foto

Izvēlies nepieciešamos produktus BENU Aptiekās vai e-Aptiekā!

Padomi aprūpētājiem

Tā kā novecojot āda bieži vien kļūst jutīga un uzņēmīgāka pret infekcijām, vecāka gadagājuma cilvēkiem, kas lieto higiēnas produktus urīna nesaturēšanas gadījumiem, parasti ir lielāks risks saskarties ar ādas bojājumiem. Riskam ir pakļauti arī cilvēki ar veselības traucējumiem, piemēram, diabētu, nepietiekamu uzturu vai kognitīviem traucējumiem, kas var ievērojami pasliktināt ādas veselību.

Lai nodrošinātu aprūpējamā ādu tīru un veselu, ir svarīgi veikt tualetes procedūras tik bieži, cik nepieciešams, lai novērstu urīna un fēču noplūdes. Turklāt, veicot aprūpi, jānodrošina pareiza izstrādājumu novilkšana un uzvilkšana. Jāatceras, ka uzsūcošie higiēnas līdzekļi neaizstāj normālas tualetes procedūras, ja tās ir iespējamas. Aprūpējamajam ieteicams izmantot atbilstošus, elpojošus, ādai draudzīgus, ātri uzsūcošus izstrādājumus, kas novada šķidrumu prom no ādas.

Visi TENA uzsūcošie izstrādājumi ātri uzsūc un noslēdz šķidrumu izstrādājuma iekšējos slāņos, tādējādi saglabājot virsmu sausu un ādu veselu. To izgatavošanā izmantoti elpojoši un gaisa caurlaidīgi materiāli, un iestrādātas mīkstas barjeras papildu aizsardzībai pret noplūdēm. Par vajadzību mainīt izstrādājumu liecina mitruma indikators, kas no dzeltena pakāpeniski iekrāsojas zils. Izstrādājumi paredzēti gan sievietēm, gan vīriešiem, pieejami dažādos izmēros un ar dažādu uzsūktspēju.

Ja pacients ir sociāli aktīvs vai kustas patstāvīgi un tikai dažreiz vajadzīga aprūpētāja palīdzība, izvēlieties TENA Pants uzsūcošās bikses vai TENA Flex uzsūcošās jostiņbikses. Ja pacients ir gulošs vai kustās minimāli un ir vajadzīga aprūpētāja palīdzība, izvēlieties TENA Flex jostiņbikses vai TENA Slip uzsūcošās autiņbikses.

Foto: Publicitātes foto

Izvēlies nepieciešamos produktus BENU Aptiekās vai e-Aptiekā!

Lai novērstu urīna nesaturēšanas izraisītu dermatītu, ir svarīgi nodrošināt aprūpējamā ādu tīru, kā arī izvairīties no mitruma un karstuma uzkrāšanās. TENA produkti (mazgāšanas krēms, putas, mitrie cimdiņi un mitrās salvetes), kas pēc tam ar ūdeni nav jānoskalo, tiek izmantoti, lai maigi attīrītu, mitrinātu un aizsargātu pat visjutīgāko un trauslāko ādu. Tena Wash cream mazgāšanas krēms un Tena Wash Mouse mazgāšanas putas piemērotas ķermeņa un intīmās zonas aprūpei. Tie maigi attīra, aizsargā un atjauno ādu, uzturot ādas dabīgo pH līmeni un novēršot nepatīkamo aromātu. Tie ir lietojami kopā ar Tena Wash Gloves mazgāšanas cimdiem.

Tena Wet Wipes mitrās salvetes piemērotas intīmo zonu, kā arī visa ķermeņa mazgāšanai. Pēc to lietošanas, āda nav jānoskalo. Tās ir viegli aromatizētas, dermatoloģiski pārbaudītas un ādai saudzīgas. Savukārt Tena Wet Wash gloves mitrie cimdi ķermeņa un intīmās zonas mazgāšanai nesatur smaržvielas. Cimdi ir samitrināti ar attīrošu losjonu ādas attīrīšanai, aizsargāšanai un atjaunošanai.

Lai nodrošinātu aprūpējamā, kas saskaras ar urīna nesaturēšanu, ādas aizsardzību, svarīgi viņa sausos ķermeņa ādas laukumus vai visu ķermeņa ādu mitrināt ar krēmu vai losjonu. Ķermeņa krēms TENA Body Cream mitrina ādu un uztur tās dabīgo mitruma līmeni. Tas ir piemērots ļoti sausai ādai, sausām ādas vietām vai visam ķermenim. Savukārt ikdienas lietošanai piemērots būs ķermeņa losjons TENA Body Lotion, kas mitrina ādu un uztur tās dabīgo mitruma līmeni un ir piemērots normālai un sausai ādai.

Ja ādai nepieciešama papildu aizsardzība, jāizmanto aizsargkrēms. Pateicoties maigajai, ūdeni atgrūdošajai formulai, aizsargkrēms TENA Barrier Cream izveido uz ādas papildu kārtiņu, kas pasargā ādu no mitruma un kairinātājiem. Savukārt TENA Zinc Cream cinka krēms ir izcili piemērots kairinātai, apsārtušai un jutīgai ādai, jo tas sausina, veicina dzīšanu un mīkstina ādu.

Vairāk informācijas: www.tena.lv

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu