Masaļskis: Latvijā visus labākos savāc viena organizācija. Pārējos atstāj novārtā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā bērnu un jauniešu hokejā viss tiek akcentēts uz hokeja skolu "Rīga", bet pārējie tiek atstāti novārtā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" izteicās Edgars Masaļskis.

Patlaban 42 gadus vecais Masaļskis pēc vārtsarga karjeras beigām kopā ar domubiedriem 2019. gadā izveidoja bērnu un jauniešu hokeja klubu "Baltijas Vilki".

Pāris gadus ikdienā strādājot Latvijas bērnu un jauniešu hokejā, Masaļskim radies priekštats, ka viss tiek akcentēts uz HS "Rīga", bet pārējie tiek atstāti novārtā.

Masaļska 17 gadus vecais dēls Emīls otro sezonu spēlē Zviedrijas jaunatnes čempionātā, kas pulcējis vairākus desmitus Latvijas hokejistu.

"Ārzemēs ir lielākas iespējas sevi parādīt. Uz Latviju nebrauc tik daudz skautu kā uz Zviedriju. Spēļu un treniņu daudzums ir ļoti augstā līmenī," sacīja Masaļskis.

Latvijas hokeja zvaigzne uzsver, ka izglītība ir prioritāte. Viņa dēls attālināti turpina mācības Latvijas skolā, kā arī apmeklē Zviedrijas izglītības iestādi.

"Ne velti Zviedrijā ir tik daudz mūsu [Latvijas] bērnu. Šeit laikam visiem nepietiek vietas. Viena organizācija savāc visus labākos, pārējie ir izmētāti," teica Masaļskis.

"Varbūt tāpēc, ka viss tiek koncentrēts uz vienu hokeja skolu, pārējie tiek atstāti novārtā," turpināja bijušais vārtsargs.

"Manuprāt, tiem bērniem, kuri ir atstāti novārtā un patlaban nav savas hokeja attīstības pašā labākajā līmenī, ir jādodas projām. Un jāmēģina tur atrast savs ceļš hokejā."

Masaļskis karjerā aizvadīja 160 spēles Latvijas izlasē, kas ir valstsvienības rekords vārtsargu pozīcijā. Viņš piedalījies 15 pasaules čempionātos un četrreiz pārstāvējis izlasi olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu