Video ⟩ Vladislava Romanova: Arī pēc filmas izveides esmu saņēmusi draudus

CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislava Romanova.
Vladislava Romanova. Foto: Ekrānuzņēmums no video/ LTV Ziņu Dienests

Dokumentālās filmas "Daugavpils – iespēju vai nespēju pilsēta?" autore Vladislava Romanova Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" atzina, ka arī pēc filmas izveides ir saņēmusi draudus.

"Es vairs nezinu, kas cilvēkiem ir galvā. Arī pēc filmas izveides esmu saņēmusi draudus. Anonīms profils man sūtīja ziņas par to, ka mani piekaus, ja būšu Daugavpilī. Pēdējo reizi, kad biju Daugavpilī, pārvietojos tikai ar taksometru, jo man bija bail," sacīja Romanova.

Romanovas veidotā filma vēsta par Daugavpils krievvalodīgo vidi, propagandas sekām, karu Ukrainā, investīcijām, kas pilsētai iet secen, un citiem ar to saistītiem tematiem. Filmas izveidei sponsoru nav, tā ir jaunietes pašas un viņas līdzcilvēku iniciatīva.

Filma izsaukusi dažādas reakcijas, tostarp arī naidpilnus komentārus. Romanovas aktīvisms jau iepriekš Daugavpilī raisījis asu pretreakciju.

Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" filmas autore norādīja, ka "visu šo laiku krieviem un krievvalodīgajiem Latvijā tika dotas lielas atlaides, kas nav pieņemamas".

"Piemēram, jautājumā par valodu un 9. maiju. Šī ir kļūda, kas tika pieļauta 30 gadus (..). Vēlēšanu rezultāti ir viens no rādītājiem, ka krievvalodīgie, protams, ne visi, pieprasa uzmanību, kuru viņi nav pelnījuši," sacīja Romanova. Viņa arī pauda cerību, ka ikviens Latvijas iedzīvotājs šogad apmeklēs Daugavpili un Latgali kopumā. Tāpat viņa piekrita Latvijas Radio galvenās redaktores Anitas Braunas paustajam, ka "Latgale ir viena no zvaigznēm Brīvības piemineklī".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu