FOTO, VIDEO ⟩ Latviju Eirovīzijā pārstāvēs "Sudden Lights" (21)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Latviju pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

Jau ziņots, ka 11. februārī Eirovīzijas nacionālajā atlasē, Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa "Supernova" finālā 10 pretendenti sacentās par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā. 

Konkursa "Supernova" finālā uzstājās Artūrs Hatti ar skaņdarbu “Love Vibes”, Alise Haijima ar dziesmu “Tricky”, Toms Kalderauskis ar skaņdarbu “When It All Falls” , “24. Avēnija” ar kompozīciju “You Said”, Markus Riva ar dziesmu “Forever”, AVÉI ar skaņdarbu “Let Me Go”, Patrisha ar dziesmu “Hush”, RAUM ar skaņdarbu “Fake Love”, Luīze ar dziesmu “You To Hold Me” un “Sudden Lights” ar skaņdarbu “Aijā”.

Pusfināla barjeru nepārvarēja "INSPO", Adriana Miglāne, Katrīne Miller un Justs. 

Konkursa uzvarētāju noteica žūrijas un skatītāju balsojums. 

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa “Supernova” pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Izlozē tika noskaidrots, ka 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī pārstāvji no tādām valstīm kā Serbija, Īrija, Norvēģija, Portugāle, Horvātija, Malta, Zviedrija, Moldova, Šveice, Izraēla, Nīderlande, Somija, Azerbaidžāna un Čehija. 

Eirovīzijas fināls notiks 13. maijā. 

Video: "Sudden Lights" - "Aijā"

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu