IIHF prezidents komentējis aktuālo tematu par Krievijas un Baltkrievijas sportistiem (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas hokejisti
Krievijas hokejisti Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Lūks Tardifs komentējis potenciālo Krievijas un Baltkrievijas hokejistu atgriešanos pasaules čempionātu apritē, vēsta ESPN.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nesen aicināja izvērtēt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Šā gada pasaules čempionātā, kas norisināsies Rīgā un Helsinkos, Krievijas un Baltkrievijas izlases nepiedalīsies. Komentējot šo izlašu potenciālo piedalīšanos 2024. gada pasaules čempionātā, Tardifs karadarbību Ukrainā nepieminēja.

"Mums ir pienākums. Mums ir jānodrošina visu spēlētāju, darbinieku un fanu drošība. Tā ir mūsu atbildība un mūsu lēmums," norādīja Tardifs.

SOK par ierosinājumu sporta apritē atgriezt krievu un baltkrievu atlētus izpelnījās plašu kritiku. Tardifs atklāja, ka drīzumā plāno veikt pārrunas ar SOK pārstāvjiem.

"Tas nebūs viegls lēmums, bet mēs neesam šeit, lai pieņemtu tikai vieglus lēmumus," uzsvēra Tardifs.

Šā gada pasaules čempionātam bija jānotiek Sanktpēterburgā, taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ agresorvalsts zaudēja turnīra organizatora tiesības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu