Vīrietis Daugavpilī, lietojot vardarbību, aplaupa pensionāri (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Šī gada 31.janvārī tika aizturēts vīrietis, kurš Daugavpilī bija aplaupījis kādu pensionāri, nodarot sievietei miesas bojājumus. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Šī gada 24.janvārī ap pulksten 17:15 nenoskaidrota persona Daugavpilī, lietojot vardarbību, aplaupīja 1941.gadā dzimušu sievieti. Iespējamā vainīgā persona no sievietes rokām izrāva rokassomiņu, kā rezultātā sieviete pakrita un guva miesas bojājumus. Personas somā atradās privātās mantas, mobilais telefons un skaidra nauda.

31.janvārī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, noskaidroja iespējamās vainīgās personas identitāti un atrašanās vietu, pēc kā 1999.gadā dzimušais vīrietis Augšdaugavas novada Sventes pagastā tika aizturēts.

Persona ir iepriekš sodīts par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī par analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu