Kanāda paplašina Krievijai noteiktās sankcijas

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kanāda piektdien noteica sankcijas pret Krievijas 38 fiziskām personām un 16 juridiskām personām par to līdzdalību Krievijas dezinformācijas un propagandas izplatīšanā.

"Prezidenta Vladimira Putina karš Ukrainā ir pamatots ar meliem un maldināšanu. Krievijas dezinformācijas operācijas ir piesaistījušas slavenības un tā sauktās ziņu organizācijas, lai tās atkārtotu Kremļa tēzes un censtos attaisnot zvērības, kas notiek Ukrainas teritorijā," teikts paziņojumā Kanādas valdības vietnē.

Sankciju sarakstā tika iekļauta valsts mediju kompānija "Rossija segodņa", kurā ir apvienoti krievvalodīgie informācijas resursi "RIA Novosti", PRAIM, "InoSMI", TOK, KOT, "Baltnews", "Ukraina.ru", "Sociaļnij navigator" un "Arctic.ru".

Sarakstā iekļauti arī "United World International" un "Fond borbi s repressijami" - dezinformācijas subjekti, kas cieši saistīti ar algotņu grupas "Vagner" dibinātāju un īpašnieku.

Sankcijām tika pakļauti arī izdevuma "Kommersant" žurnālists Andrejs Koļesņikovs, bijušais programmas "Vesti v subbotu" vadītājs Sergejs Briļovs un Valsts domes Informācijas politikas, informācijas tehnoloģiju un sakaru komitejas vadītājs Aleksandrs Hinšteins.

Sankciju sarakstā tika iekļauti arī aktieri Mihails Bojarskis, Marats Bašarovs, Dmitrijs Djuževs, Mihails Galustjans un Maksims Averins, dziedātāji Nikolajs Baskovs, Dima Bilans, Nikolajs Rastorgujevs, Oļegs Gazmanovs, Poļina Gagarina, Aleksandrs Buinovs, Irina Aļļegrova, Nadežda Babkina un Viktorija Daiņeko, un televīzijas raidījumu vadītāja Dana Borisova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu