Kas notiek ar Rīgas ceļiem? Skaidro mērs Mārtiņš Staķis (8)

CopyLinkedIn Draugiem X

Nav rīdziniekus vienojošākas tēmas par sliktajiem galvaspilsētas ceļiem. RUS TVNET raidījumā "Kas jums maksā?" viesojās pilsētas mērs Mārtiņš Staķis, lai pārrunātu ceļa seguma kvalitāti Rīgā.

Video pieejams krievu valodā.

Staķis norāda, ka ir svarīgi saprast sliktā ceļu stāvokļa cēloņus, un, viņaprāt, tas ir saistīts ar nesaimniecisko pilsētas pārvaldi pēdējo 15 gadu laikā. Mērs piemetina, ka šobrīd notiek cīņa ar sekām, nevis cēloņiem. Lai apjaustu problēmas mērogu, Rīgas dome pērn veica visu galvaspilsētas ielu monitoringu.

Monitoringa rezultāti uzrādīja, ka aptuveni 25% ielu ir "sarkanas". "Tas ir - kā pēc meteorītu lietus," skaidroja mērs. Vēl 50% ielu ierindotas dzeltenajā kategorijā. "Vajag strādāt ar "sarkanajām" ielām, bet jāstrādā arī "dzeltenajām", lai tās nepārvēstos par "sarkanajām" ielām," skaidro mērs.

Saskaņā ar pašvaldības aplēsēm, lai saremontētu galvaspilsētas ceļus, ir nepieciešami 168 miljoni eiro. Staķis ir pārliecināts, ka, ja šī summa neatradīsies, tad situācija saistībā ar Rīgas ceļiem un ielām kopumā nemainīsies.

Ir vairāki varianti, kā šos iztrūkstošos līdzekļus atrast. Viens no tiem ir privātā publiskā partnerība (PPP), un Rīgas dome arī plāno vērsties Finanšu ministrijā, lai lūgtu atļauju palielināt iespējas saņemt aizdevumu. Otrs risinājums ir izveidot Rīgai īpašu programmu, piemēram, saņemt kredītu no Valsts kases - līdzīgi kā tas tika darīts tiltu remontu gadījumā.

Abi šie varianti šobrīd tiek apspriesti ar amatpersonām un atbildīgajām ministrijām.



Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu