Foto ⟩ Kā ziemas pasakā! Jelgavā krāšņi aizvadīta otrā Ledus skulptūru festivāla diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Subatovičs, Kristaps Hercs

Ar vairāk nekā 65 ledus mākslas darbiem no 80 tonnām ledus, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumiem un plašu izklaides programmu – atrakcijām, iesaistošām izrādēm un koncertiem vakar, 4. februārī, Jelgavā noslēgusies otrā 24. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla diena. Satikties Jelgavā, apskatīt tēlnieku darinātās skulptūras un baudīt kultūras pasākumu programmu apmeklētāji aicināti arī šodien, 5. februārī, no pulksten 10 līdz 22, TVNET informēja vietvarā.

Brīvdabas koncertzālē “Mītava” 4. februārī aizvadītas Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra rotaļu izrādes "Šurumburums Lauska zemē" un radošās apvienības “Pasaku nams” koncertuzvedums visai ģimenei “Konfektes stāsts”. Pasta Salā un Jāņa Čakstes bulvārī noslēgušies Agneses Rudzītes-Kirillovas un Zīles Ozoliņas-Šneideres brīvdabas ledus skulptūru paraugdemonstrējumu šovi, kuru laikā ikviens interesents varēja klātienē ielūkoties skulptūru tapšanas procesā. Savukārt brīvdabas koncertzālē “Mītava” aizvadītas tēlnieku divkaujas ar Kārli Īli un Sanitu Rāviņu.

Festivāla otrās dienas programma noslēdzās ar tēlnieku paraugdemonstrējumu dueļiem ledus skulptūru veidošanā un muzikālajiem priekšnesumiem - muzikālās apvienības Big Al & The Jokers un grupas The ROOP koncertiem.

Festivāla teritorija 5. februārī atvērta no pulksten 10 līdz 22. Arī šodien festivāla programmas pirmajā daļā īpaši padomāts par mazākajiem apmeklētājiem, piedāvājot apmeklēt Jelgavas Jaunā teātra rotaļu uzvedumu, kas norisināsies Brīvdabas koncertzālē "Mītava" pulksten 12 un 14, savukārt pulksten 13 – radošās apvienības "Teātris un Es" izrādi bērniem "Sunītis un Kaķīte".

Pulksten 14 un 16, veidojot jaunus mākslas darbus, Pasta salā un J. Čakstes bulvārī ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumus vadīs festivāla konkursa dalībnieki, bet pulksten 17 un 19 brīvdabas koncertzālē “Mītava” apmeklētājiem būs lieliska iespēja klātienē redzēt ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumu dueļus, uz skatuves simboliski sacenšoties diviem tēlniekiem.

Tāpat festivāla noslēdzošajā dienā ar koncertiem priecēs grupa – "Pērkons" pulksten 18 un "Bermudu divstūris" pulksten 20.

Jāņa Čakstes bulvārī un Pasta salā izvietoti vairāk nekā 65 mākslas darbi, kuru izveidei izmantotas 80 tonnas ledus. 45 konkursa ledus skulptūras radījuši 30 tēlnieki no 12 valstīm, iedvesmu radot no dažādu tautu kultūru mitoloģiskajiem tēliem un senām dievībām. Tāpat teritorijā atrodas arī “mīlestības drošās” foto skulptūras un vīna darītavas “Ledus vīni” ledus bārs.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem un pirms došanās uz Jelgavu iepazīties ar satiksmes organizācijas shēmu, kas festivāla laikā būs pieejama arī mobilajā lietotnē "Waze".

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīze” kasēs, kā arī vietnē bilesuparadize.lv. Biļetes derīgas arī elektroniski, tās nav nepieciešams drukāt.

Ņem vērā! Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētāji aicināti neņemt līdzi mājas mīluļus, pasākuma teritorijā ieeja ar suņiem būs liegta. Apskates objektus atļauts fotografēt un filmēt, bet ir aizliegts, bez saskaņošanas ar pašvaldību, veikt bezpilota gaisa kuģu jeb dronu lidojumus virs pasākuma teritorijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu