Nedēļas pirmā diena atnesīs nelielu atkusni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdienas rītā Latvijā mākoņains laiks, kas vietām - galvenokārt piekrastē - skaidrojas, un vietām valstī ir neliels sniegs un dūmaka, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra no +1..+2 grādiem piekrastē līdz -5..-7 grādiem Latgales dienvidos.

Valsts lielāko daļu klāj 1-8 centimetrus bieza sniega kārta, daļā Vidzemes un Latgales sniega ir vairāk. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega segas biezums Priekuļos sasniedz 17 centimetrus, Alūksnē - 20 centimetrus, Dagdā - 23 centimetrus.

Rīgā pārsvarā mākoņains rīts, gaisa temperatūra svārstās ap nulli un rietumu vējš pūš ar ātrumu 2-7 metri sekundē.

Pirmdien gaisa temperatūra Latvijas rietumu un centrālajos novados pakāpsies līdz +1..+4 grādiem, bet vietām Vidzemē un Latgalē tā nepārsniegs 0..-1 grādu, prognozē sinoptiķi.

Debesis klās mākoņi, daudzviet Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā laiks skaidrosies. Dažviet gaidāmi sīki nokrišņi - galvenokārt sniegs austrumu novados.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāma lielākoties mākoņaina diena, bez ievērojamiem nokrišņiem. Lēns līdz mērens rietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā, gaisa temperatūra sasniegs +2 grādus.

Eiropas rietumu un centrālajā daļā ir liels un spēcīgs anticiklons, tas ietekmē laikapstākļus arī Latvijā. Atmosfēras spiediens 1030-1035 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2,4 grādiem Liepājā līdz -5,3 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.februārī bija +22 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -24 grādi kalnos Eiropas dienvidaustrumu daļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu