FOTO ⟩ Ar atklāšanas koncertiem Liepājā durvis vērusi “Pegaza pagalma” viesistaba

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pegaza pagalma" viesistabas atklāšanā uzstājas Aija Andrejeva
"Pegaza pagalma" viesistabas atklāšanā uzstājas Aija Andrejeva Foto: OHM.LV

Nedēļas nogalē liepājniekiem un Liepājas viesiem durvis vērusi jauna kultūras un atpūtas vieta Kuršu ielā 20 – “Pegaza pagalma” viesistaba. Līdz ar jaunās vietas atklāšanu pirmatskaņojumu piedzīvoja komponista Jāņa Ivuškāna svīta “A.S.N.S.”, kura tika atskaņota kopā ar mūziķiem no apvienības “Liepaja Music Orchestra”.

Atklāšanas svētkus piektdien un sestdien ieskandināja Aija Andrejeva, Aivars Hermanis, Ivo Fomins, Ainars Virga, Laimis Rācenājs. Viesistabas veidotāji ir producente Irita Kalēja un komponists, trompetists un aranžētājs Jānis Ivuškāns.

Viesistabas mērķis ir piedāvāt liepājniekiem un pilsētas viesiem iespēju pulcēties dažādos mūzikas, teātra, mākslas un literatūras notikumos, piesaistot gan Latvijas, gan ārvalstu māksliniekus. Jaunās telpas veidotas mājīgā gaisotnē, ar ietilpību līdz 80 cilvēkiem.

Ideja par vārdu “pegazs” ir aizgūta no grieķu mitoloģijas – kā zināms, tas apzīmē spārnotu zirgu, kas ar pakavu reiz izsitis virszemes avotu, kura ūdens dod iedvesmu dzejniekiem.

Producente Irita Kalēja stāsta: “Strādājot ar Latvijas un ārvalstu māksliniekiem vairāku gadu garumā un vasarās rīkojot “Liepāja Lake Music” koncertus gan Liepājas ezerā, gan “Pegaza pagalmā”, laika gaitā nonācām pie idejas izveidot mājīgu iekštelpu, kurā pulcēties mūzikas un mākslas cienītājiem, tāpēc telpa ir nosaukta par viesistabu. Gada laikā esam ar komandu plecu pie pleca strādājuši, lai no gandrīz nekā izveidotu pievilcīgu jaunu kultūras un atpūtas vietu. Esam apņēmības pilni piedāvāt daudzveidīgus pasākumus.”

Jānis Ivuškāns piebilst: “Esmu gandarīts, ka jaunajā viesistabā pirmatskaņojumu piedzīvoja svīta “A.S.N.S”, kopā ar “Liepaja Music Orchestra” talantīgajiem mūziķiem. Līdz šim mūsu svītas skaņdarbi – "Apmātība", "Savāds sākums", "Nekā jau nepietrūkst", "Saprast ļaut" – bija pieejami tikai digitālā formātā, bet nu jau esam pavirzījušies vēl soli tālāk, izdodot arī vinila plati.”

Foto no "Pegaza pagalma" viesistabas atklāšanas koncertiem 3. un 4. februārī

Atklāšanas svētkus papildināja arī Aijas Andrejevas, Aivara Hermaņa, Ivo Fomina, Ainara Virgas, Laimja Rācenāja uzstāšanās kopā ar Jāni Ivuškānu, Artūru Hrustaļovu, Artūru Sebri, Kristu Saržantu, Paulu Ķierpi, Mārtiņu Zālīti, Miku Akotu, atskaņojot gan jaunradītas instrumentālās mūzikas kompozīcijas, gan pavisam labi pazīstamus skaņdarbus. Par īpaši nostaļģiski jautru atmosfēru pasākumā rūpējās Uldis Meļķis ar rubriku, veltītu ilggadējam mūzikas redaktoram Aldim Ermanbrikam.

Savukārt jau rīt, 7. februārī, no pl. 19.00, tiek aicināti apmeklēt viesistabas pirmo džeza mūzikas vakaru, kurā piedalīsies Jānis Ivuškāns (trompete), Jānis Pastars (ģitāra), Andris Buiķis (sitaminstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass). Pēc koncerta daļas sekos džema sesija (Jam Session), kur uz improvizācijām un saspēli aicināti pievienoties muzikāli radošie un spēlējošie džezmeņi.

Pasākumiem un aktuālajai informācijai aicinām sekot līdzi mājaslapā www.liepajamusic.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook (PEGAZA PAGALMS) un Instagram (@pegaza.pagalms).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu