Keins kļūst par "Hotspur" vēsturē labāko vārtu guvēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas futbola zvaigzne Harijs Keins
Anglijas futbola zvaigzne Harijs Keins Foto: Reuters/Scanpix

Uzbrucējs Harijs Keins svētdien guva vienīgos vārtus viņa pārstāvētās komandas Totenhemas "Hotspur" uzvarā Anglijas futbola premjerlīgā pār čempionvienību Mančestras "City" un kļuva par kluba rekordistu precīzajos sitienos.

Pēc rupjas viesu komandas pussarga Rodri kļūdas pie sava soda laukuma Keins mača 15.minūtē nodrošināja "Hotspur" uzvaru ar 1:0 (1:0).

Šie Keinam bija 267.vārti kluba rindās, kas ļāva pārspēt līdzšinējo rekordistu Džimiju Grīvsu, kurš laika posmā no 1961.gada līdz 1970.gadam "Hotspur" labā guva 266 vārtus.

Tāpat 29 gadus vecais Keins kļuva par trešo spēlētāju premjerlīgas vēsturē, kuram izdevies gūt 200 vārtus. Līderis ar 260 precīziem sitieniem ir Alans Šīrers, bet 208 vārtus guvis Veins Rūnijs.

"To ir grūti aprakstīt. Šis ir maģisks brīdis," pēc spēles sacīja Keins. "Ļoti gribējās to paveikt [gūt 267.vārtus] un izcīnīt arī uzvaru."

"Izdarīt to savu skatītāju priekšā ir fantastiski," piebilda uzbrucējs. "Tas ir brīdis, ko nekad neaizmirsīšu."

Pēc panākuma "Hotspur" ar 39 punktiem 22 spēlēs joprojām saglabā piekto pozīciju kopvērtējumā, tagad vien par punktu atpaliekot no ceturtajā vietā esošās Ņūkāslas "United".

Tikmēr "City" ar 45 punktiem joprojām ir otrā, nespējot pietuvoties līderei Londonas "Arsenal", kas iepriekšējā mačā arī piedzīvoja zaudējumu, taču ar 50 punktiem saglabā pirmo vietu.

Vēl vienā svētdienas spēlē "Nottingham Forest" savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Līdsas "United" futbolistus.

Vienīgos vārtus guva Brennans Džonsons, ļaujot komandai ar 24 punktiem 21 spēlē pakāpties uz 13.pozīciju. Līdsas komanda ar 18 punktiem 20 mačos ieņem 17.vietu 20 vienību konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu