No Deivida Bovija līdz Džordžam Ezram - publisko Čārlza III kronēšanas svētku 'pleilisti'

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Karaliskais Digitālās kultūras, mediju un sporta departaments straumēšanas platformā "Spotify" publiskojis dziesmu sarakstu, kuru piedāvāts atskaņot  Čārlza III un Kornvolas hercogienes Kamillas karaliskās kronēšanas svētkos visā Apvienotajā Karalistē. Kronēšana notiks pirmās maija nedēļas nogalē.

27 skaņdarbu sarakstu (dēvētu arī par “pleilisti”) iesāk “The Beatles” singls “Come Together” no albuma “Abbey Road”, tālāk sekojot “Boney M.” deju hitam “Daddy Cool” un “Colplay” liriskajam sapņojumam “A Sky Full of Stars”.

Kā ziņo mūzikas žurnāls “NME”, sākotnēji pleilistē bija iekļauta arī kāds repera Dizī Raskala (Dizzee Rascal) sacerējums, taču, ņemot vērā pagājušajā gadā mūziķim izvirzītās tiesas apsūdzības vardarbībā pret savu bijušo līgavu Kasandru Džounsu, Raskala dziesma no saraksta tika izņemta.

Mūziķu sarakstu šajā svinīgajā apkopojumā papildina nupat ar trim “Grammy” balvām titulētais dziedātājs Harijs Stailzs, Eds Šīrans, Sems Raiders un citi, nepiemirstot arī tādas klasiskas vērtības kā “Queen”, “The Kinks”, “The Who”, “Madness” un “Spandau Ballet”.

Saistībā ar gaidāmajiem svētkiem izskanējušas runas par iespējamo meiteņu supergrupas “Spice Girls” atkalapvienošanos. Proti, tā notiktu speciāli Kronēšanas dienas koncertam. Ja šīm ziņām patiesi būs lemts piepildīties, tad tā būs pirmā reize kopš 2012. gada Olimpiskajām spēlēm Londonā, kad “lieliskais piecinieks” atkal kāps uz vienas skatuves.

Karaļa Čārlza III kronēšana notiks Vestminsteras abatijā Londonas centrā sestdien, 6. maijā, kam sekos papildus brīvdiena visā valstī pirmdien, 8. maijā. Bekingemas pils ir paziņojusi par dažādiem pasākumiem visas nedēļas nogales garumā, tostarp koncertu un lāzera gaismas šovu Vindzoras pilī. Ar svētku norises programmu mikroblogošanas vietnē "Twitter" piedāvā iepazīties jau minētais Karaliskais Digitālās kultūras, mediju un sporta departaments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu