FOTO ⟩ Iespaidīgi! Igauņi radījuši paši savu elektroauto, kas ielās parādīsies jau šovasar (20)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X

Igauņi paši izstrādājuši savu pirmo elektroauto EEV ("Energy Efficient Vehicle" jeb energoefektīvais automobilis). Plānots, ka tas jau šovasar sāks izmēģinājuma braucienus pa koplietošanas ceļiem, taču sērijveida ražošana tiks sākta 2025. gadā, vēsta laikraksts "Postimees".

Starptautiska inženieru un dizaineru komanda pie šā projekta strādājusi jau divus gadus ar mērķi to radīt skaistu un piepildītu ar daudzām un dažādām tehnoloģijām.

"Salīdzinājumā ar lielajiem autoražotājiem mums maksimāli jāpaļaujas uz inovācijām, tāpat mums jābūt ātrākiem un elastīgākiem. Bet būsim godīgi, lai gūtu panākumus šajā sektorā, kurā ir milzīga sāncensība, ir jābūt vairāk nekā vienam argumentam par labu mūsu spēkratam," norādīja Virgo Veimans, kurš ir viens no šā projekta iniciatoriem.

Elektroauto tehniskie dati

  • Garums - 3313 mm
  • Platums - 1746 mm
  • Augstums - 1270 mm
  • Masa - < 450 kg
  • Diapazons - > 300 km
  • Jauda - 15 kW
  • Maksimālais ātrums - 90 km/h
  • Sēdvietas - 2

"Līdz šim projekta attīstība ir notikusi ļoti labi. Šobrīd strādājam pie tā, lai jau šovasar auto varētu ikdienas ielu satiksmes apstākļos," sacīja Markuss Krauss, EEV komandas galvenais inženieris.

"EEV stiprās puses - dizains, augstas kvalitātes komplektācija, ekoloģiski un pārstrādājami materiāli. Uzskatām, ka mūsu automobilis vispirms ir orientēts uz aktīvu pilsētnieku, kurš rūpētos par apkārtējo vidi, taču tehniskie dati pie stūres šim auto ļautu sēsties arī jauniešiem no 16 gadu vecuma," atklāj Krauss.

"Katrā solī jūtam neviltotu atbalstu šim projektam, arī vairāki Eiropas komercuzņēmumi jau ir izrādījuši lielu interesi par šo auto. Redzams, ka mūsu auto ir ideāli piemērots, piemēram, kurjeriem vai auto koplietošanas pakalpojumiem," norāda Veimans.

EEV pārstāvji norāda, ka šis auto pie pircējiem varētu nonākt 2025. gadā. "Redzam, ka tirgū ir reāls pieprasījums, tāpēc negribam zaudēt nevienu dienu. Tieši tāpēc visas svarīgākās izstrādes fāzes tiek pārbaudītas paralēlā procesā," pauž Veimans.

Līdz šim EEV izstrādi divus gadus organizēja un finansēja Jāks Laisko un Virgo Veimans, kuri ir Igaunijas "premium" klases automašīnu nomas uzņēmuma "JMV Motors" īpašnieki.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu