"Dzīvi, mazāk stīvi!" - stoner roka apvienība "Four Minute Man" izlaiž singlu "You're a Ghost to Me"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/FourMinuteMan

Latviešu stoner roka apvienība “Four Minute Man” īsi pirms Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta Mikrofons pasniegšanas ceremonijas klausītājus iepazīstina ar jaunu singlu “You're a Ghost to Me”.

“Stoner rock” ir rokmūzikas žanrs, kurā “doom metal” elementi sapludināti ar psihedēlisko un “acid” roku; tas attīstījās 1990. gadu sākumā, pateicoties ASV grupām “Kyuss” un “Sleep”.

Jaunais singls ierakstīts decembra sākumā studijā “NO FUSS AUDIO” skaņu meistara Valērija Černeja vadībā. Kāres pēc eksperimentiem vadīti, mūziķi šoreiz ierakstu veica “dzīvajā”, nevis katra instrumenta partiju ieskaņojot atsevišķi. Tādējādi skaņdarbi padarīti “mazāk stīvi”, kā stāsta grupas pārstāvis Rolands Virks.

Singls izlaists, tuvojoties Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons 2023” pasniegšanas ceremonijai, kurā redzēt varēs arī “Four Minute Man” puišus, jo grupas otrais albums “The Beast Is Gone” ir nominēts balvai kategorijā “Gada labākais roka vai metāla albums”. Pārējie pretendenti uz balvu ir “Dzelzs Vilks” ar ierakstu “Jauni”, “Aston Kais” veikums “Modus Operandi”, enerģiskie “Bēdu Brāļi” un viņu “Duende”, kā arī apvienība “So Lucid Electric Feel” ar albumu “Social MindScream”.

Kā ziņots iepriekš, balvas pasniegšanas ceremonija notiks sestdien, 18. februārī un šogad to iespējams apmeklēt arī klātienē, iegādājoties biļeti tīmekļa servisā ekase.lv. Dažādu mūziķu uzstāšanās un prieks par saņemtajām balvām būs novērtējams arī TV3 skatītājiem.

Atgādinām, ka līdz 17. februārim (ieskaitot) katru dienu ir iespējams atdot savu balsi par TVNET Simpātiju balvu mūzikā!

Uzvarētājs tiks paziņots pēc "Zelta mikrofona 2023" ceremonijas 18. februārī, kā arī ziņu portālā TVNET. Uzvarētājs saņems TVNET informatīvo atbalstu sava albuma, koncerta vai citas radošās aktivitātes reklamēšanai.

Minēto balvu līdz šim ir saņēmusi dziedātāja Būū, grupa "Rīgas modes", reperis Edavārdi, Ozols, rolands če un xantikvariāts, kā arī dziedātāja Marta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu