VP: Degmaisījuma pudeles iemešana Stužukas privātmājā nav saistīta ar karu Ukrainā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sofija Stužuka
Sofija Stužuka Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram/TVNET kkolāža

Kriminālprocesā par degmaisījuma pudeles iemešanu ukraiņu influenceres Sofijas Stužukas privātmājā Rīgā nav gūts apstiprinājums par nozieguma saistību ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA pavēstīja, ka pagājušā gada 4. decembrī privātmājai Ziepniekkalnā tika mests ar pudeli, kas pildīta ar degšķidrumu. Īpašums piederēja kādam vīrietim, un tobrīd tika izīrēts Ukrainas pilsonei ar ģimeni.

Noziegumā neviena persona necieta, taču tika nodarīts bojājums konkrētajam īpašumam.

Rīgas Zemgales iecirkņa amatpersonas noskaidroja, ka noziegumu, iespējams, pastrādāja divas personas - 1986. gadā dzimis vīrietis un 1999. gadā dzimusi sieviete. Abi tika aizturēti un atzīti par aizdomās turētajiem. Viņi policijas redzeslokā nonākuši arī agrāk, bijuši aizturēti par dažādiem pārkāpumiem, proti, sadzīves konfliktiem, huligāniskām darbībām, tai skaitā, arī par pretošanos jeb uzbrukumu varas pārstāvim.

Izmeklēšanā noskaidrojot notikušā apstākļus, policijas iegūtā informācija liecina, ka nozieguma motīvi nav saistīti ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā un tajā nav saskatāmas naida nozieguma pazīmes.

Kriminālprocess tiek izmeklēts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Aizturētajam vīrietim kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, bet viņa līdzdalībniecei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Patlaban izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Jau ziņots, ka incidentu sociālajos tīklos iepriekš apstiprinājusi arī pati Stužuka, norādot, ka tikai veiksmīgas sagadīšanās rezultātā laikus novērstas briesmas. Uguni nodzēsis viņas dzīvesbiedrs. Tāpat sieviete norādījusi, ka nav zināms, vai uzbrukuma mērķis bija pabiedēt.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka sieviete Latvijā mitinās ar saviem trīs bērniem un dzīvesbiedru, Latvijas pilsoni.

Viņa kritizēta par neskaidro nostāju attiecībā uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Sieviete, piemēram, norādījusi, ka Krievijas raķešu triecieni pret Ukrainu notikuši, jo ukraiņi priecājušies par Krimas tilta uzspridzināšanu oktobrī. Viņa norādījusi, ka nevar būt par mieru un vienlaicīgi priecāties par nāvēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu