"Zelta Mikrofons '23" iepazīstina ar skatuves konceptu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne

Jau pēc desmit dienām Ķīpsalas izstāžu centrā norisināsies Latvijas mūzikas ierakstu balvas "Zelta Mikrofons '23" ceremonija, kas šogad pēc ilgāka pārtraukuma notiks arī kopīgi ar skatītājiem. Ceremonijas skatuves konceptu un arī 11 koncerta numuru vizuālo noformējumu veidojis pasaulē atzītais latviešu mākslinieks un dizainers Artūrs Analts.

Dizainers atzinīgi novērtē visu iesaistīto pušu - kā mākslinieku un producentu, tā režisoru, gaismotāju un operatoru - lielo iesaisti darba procesā. Šī starpdisciplinārā sadarbība devusi iespēju uz ierasto pasākuma formātu palūkoties no malas, un tas ļaus izveidot vizuāli aizraujošu, atmiņā paliekošu notikumu.

Foto: Lauris Vīksne

“Man ir svarīgi nojaukt robežas, sienas un atvērt logus kam jaunam. Šajā ceremonijā tas būs redzams priekšnesumos, kurā dažādo mūziķu dziesmas mākslinieciski tiks apvienotas ar vizuāli spilgtiem un konceptuāli pārdomātiem stāstiem,” mākslinieks skaidro.

Analts iepazīstina ar skatuves koncepciju: "Tā ir māja, kas reprezentē katra mūziķa un katras dziesmas īpašo vidi. Mājas ir svarīgas ikvienam - šobrīd pasaulē notiek masveida migrācija karu, klimata pārmaiņu un ekonomisko krīžu dēļ, savukārt mūzika cilvēkiem dod atbalstu, sapratni un cerību, jo beigu beigās mēs visi esam zem viena jumta."

Foto: Lauris Vīksne

Šova un TV tiešraides producente Ilze Jansone uzsver: “Pēc diviem pandēmijas gadiem, atkal kopā ar skatītājiem un lielākā norises vietā - tas ir solis uz priekšu pašai ceremonijai, tāpēc vēlējāmies arī skatuves konceptā un TV realizācijā spert līdzvērtīgu soli un iet prom no ļoti ierastā šāda veida šovu realizācijas virziena. Artūram piemīt apbrīnojama spēja jebkādu tekstu vai domu iztulkot vizuālā redzējumā un krāsā. Viņš uzreiz redz, kur viņa “bildē” jābūt stāsta varonim - mūziķim, grupai, tāpēc faktiski viņš ir arī daudzu uzstāšanos režisors.”

Artūrs Analts ir latviešu mākslinieks un dizainers, kura darbi ieguvuši starptautisku atzinību un tiek novērtēti arī Latvijā. 2018. gadā Analta interaktīvā instalācija “Matter to Matter” ieguva Londonas Dizaina biennāles žūrijas balvu un uzstādīja rekordu vienas dienas apmeklētāju skaitā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izstāžu vēsturē.

Foto: Lauris Vīksne

Tāpat Analts ir izstrādājis dizainu Latvijas bankas kolekcijas “Medus monētai” un izstrādājis Latvijas Bankas simtgades izstādes “Vērtību zīmes” koncepciju Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Kā TVNET ziņoja iepriekš, šī ir trešā apmeklētākā izstāde muzejā pēdējo 30 gadu laikā.

TV režija šajā ceremonijā uzticēta pieredzējušajai ukraiņu TV režisorei Marinai Šaļevai, kura kopš kara sākuma dzīvo Latvijā. “Uzskatu, ka Marina ir spēcīgākā TV režisore, kāda šobrīd pieejama mūsu reģionā, viņai ir liela pieredze darbā tieši šādos un vērienīgākos pasākumos,” saka Jansone.

"Zelta Mikrofona '23" ceremonijas klātienes apmeklētāji, kā arī kanāla TV3 skatītāji būs atnākuši ciemos pie katra mūziķa, ielūkosies viņu logos. Skatuvei būs trīs daļas, kas radīs kopēju ritmu. Tā, piemēram, pateicības runas mūziķi sacīs no balkona, savukārt mājas logu rāmji palīdzēs labāk fokusēt uzmanību uz konkrēto priekšnesumu. Tikmēr klātienes apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot aizkulišu brīnumus, kas televīzijas skatītājiem nebūs redzami, un uz sarkanā paklāja satikt mūzikas zvaigznes.

Ceremonijas koncerta daļu veidos muzikāli priekšnesumi, tajā skaitā pirmatskaņojumi un neierastas sadarbības. 18. februāra vakarā dzirdēsim grupas "Astro'n'out", "Dzelzs vilks", "DaGamba", "Musiqq", "Tautumeitas" un "Citi zēni". Uzstāsies arī Dons, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Shipsea un Ūga, "Bel Tempo" un Elīza Legzdiņa, Ozols, rolands če, Arturs Skutelis, Zeļģis un fonda "Līdzskaņa" mūziķi Atis Zviedris, Ralfs Eilands un Katrīna Dimanta. Biļetes uz “Zelta Mikrofona '23” ceremoniju meklējamas vietnē ekase.lv.

Ceremonijas koncerta daļas, skatuves norises un TV realizācija ir “Buzz Division” producentu Ilzes Jansones un Pētera Krievkalna pārziņā, vadītāju scenārija autors ir Aleksis Vilciņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu