Kučinskis par nākamo VUGD priekšnieku virzīs pulkvedi Baltmani

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis piedalās preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes, kurā izskatīja aktuālo situāciju Jēkabpils novadā, dienestu ziņojumus par līdzšinējām darbībām plūdu skartajās teritorijās, iespējamos situācijas attīstības scenārijus un nepieciešamo palīdzību pašvaldībai un tās iedzīvotājiem.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis piedalās preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes, kurā izskatīja aktuālo situāciju Jēkabpils novadā, dienestu ziņojumus par līdzšinējām darbībām plūdu skartajās teritorijās, iespējamos situācijas attīstības scenārijus un nepieciešamo palīdzību pašvaldībai un tās iedzīvotājiem. Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) par nākamo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku virzīs pulkvedi Mārtiņu Baltmani, informē Iekšlietu ministrija.

Likums paredz, ka dienesta vadītāju amatā uz pieciem gadiem ieceļ ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Baltmanis kopš 2018.gada 1.oktobra ir VUGD priekšnieka vietnieks. Karjeru sācis 2003.gadā kā ugunsdzēsējs Daugavpilī. Pēcāk bijis VUGD vada komandieris Daugavpilī, VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes vecākais inspektors, VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes Civilās aizsardzības sistēmas darbības koordinēšanas nodaļas priekšnieks un VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks.

VUGD informēja, ka 31.martā, pēc vairāk nekā 31 gada ilga dienesta, atvaļināsies ilggadējais dienesta priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš.

Āboliņš paziņojumā medijiem norādījis, ka šis lēmums nav pieņemts pēkšņi, tas brieda jau ilgāku laiku.

Viņš jau 12 gadus ir dienesta priekšnieka amatā, un tas esot daudz.

"Es centos godprātīgi strādāt, lai attīstītu dienestu un kalpotu sabiedrībai. Tagad vēlos vairāk laika veltīt ģimenei un meklēt jaunus izaicinājumus," norādījis Āboliņš.

Āboliņš konkrētus nākotnes plānus negribēja atklāt, bet ieceres esot, un atpūta ir to skaitā.

Vēl pusotru mēnesi viņš veikšot VUGD priekšnieka pienākumus, un šajā laikā ir jāpabeidz iesāktie darbi un ar jaunajiem pienākumiem jāiepazīstina nākošais dienesta priekšnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu