Turcijā atkal pieejams "Twitter"; pēc zemestrīces tas bija bloķēts

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Turcijā sociālā tīkla "Twitter" lietotāji atkal var piekļūt šai platformai, kurai pēc pirmdienas postošās zemestrīces bija noteikti ierobežojumi.

Tviteris Turcijā ceturtdienas rītā bija pieejams arī bez attālās piekļuves pakalpojumu jeb VPN izmantošanas.

Organizācija "Netblocks", kas monitorē tīmekļa ierobežojumus, trešdien ziņoja par platformas bloķēšanu, atsaucoties uz vairāku Turcijas interneta pakalpojumu sniedzēju informāciju.

Tvitera lietotāji tobrīd varēja platformai piekļūt, izmantojot VPN.

Oficiālas informācijas par ierobežojumiem nebija.

Turcijas politiķi un slavenības pārmeta valdībai, ka tā tīši rada traucējumus saziņai tviterī.

"Turcijas valdība informēja uzņēmumu "Twitter", ka piekļuve drīz tiks atjaunota," trešdienas vakarā apliecināja uzņēmuma vadītājs Īlons Masks.

Pēc pirmdienas postošās zemestrīces daudzi gruvešos apraktie cilvēki izmantoja sociālo tīklu, lai sauktu pēc palīdzības.

Zemestrīcē bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ceturtdien pārsniedzis 16 000 cilvēku, glābējiem turpinot ēku gruvešos meklēt izdzīvojušos.

Saskaņā ar amatpersonu un mediķu datiem Turcijā gājuši bojā vismaz 12 873 cilvēki, bet ievainoti 62 937, vēsta valsts ziņu aģentūra "Anadolu", atsaucoties uz katastrofu pārvaldības aģentūru AFAD. Sīrijā zemestrīce prasījusi 3162 cilvēku dzīvības, bet ievainoti vairāk nekā 5000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu