Video ⟩ Briselē stāvovācijas pēc Zelenska uzrunas, Ždanoka paliek sēžam (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien vizītē Briselē uzrunāja Eiropas Parlamentu, uzsverot, ka Ukrainas uzvara ir visas Eiropas uzvara. Pēc Zelenska uzrunas vairums Eiropas Parlamenta deputātu veltīja Zelenskim stāvovācijas, savukārt eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka palika sēžot un neaplaudēja, liecina eiroparlamentārieša Roberta Zīles publicētais video mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Zelenskis uzrunā pauda, ka pilnīgi ikkatrs cilvēks Eiropā un visā pasaulē no politiķiem un karavīriem līdz studentiem un aktīvistiem, kas ir izdarījis kaut ko Ukrainas labā, ir devis ieguldījumu ne tikvien ukraiņu tautas uzvarā, bet arī kopīgajā uzvarā, norādīja prezidents.

Viņš izteica pateicību EP deputātiem un Eiropas pilsoņiem par ticību Ukrainas spēkam.

Jau pašā kara sākumā, kad Krievijas agresori sāka aplauzt zobus pret Ukrainas aizsardzību, sacīja Zelenskis, eiropieši pret notiekošo parādīja savu attieksmi, piešķirot Ukrainai Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu.

Tas bija spēcīgs žests, un Kijiva izdarīs visu iespējamo, lai neviens un nekad nešaubītos, ka Ukraina ir Eiropas valsts, kas pelnījusi savu vietu sabiedroto vidū, kam ir kopīgi demokrātijas, dzīves un pasaules uzskata principi, rezumēja Ukrainas prezidents.

Jāatgādina, ka Ždanoka novembra beigās balsoja pret Eiropas Parlamenta rezolūciju, kurā Krievija tika pasludināta par teroristisku valsti.

Rezolūcija tika pieņemta ar 494 balsīm "par", 58 balsīm "pret", tajā skaitā skaitā Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) no Latvijas, un 44 atturoties. Pārējie no Latvijas ievēlētie deputāti balsoja par rezolūciju, izņemot Ušakovu, kas balsojumā nevarēja piedalīties, jo atradās Rīgā uz tiesas sēdi. Tiesa, Ušakovs esot norādījis - ja atrastos Briselē, balsotu par.

Tāpat jāatgādina, ka Saeima galīgajā lasījumā pērnā gada oktobrī pieņēma grozījumus Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, tajos nosakot, ka EP vēlēšanās Latvijā nevar kandidēt un EP nevar ievēlēt personu, kura pēc 1991.gada 13.janvāra darbojusies Padomju Savienības Komunistiskajā partijā (Latvijas Komunistiskajā partijā). Pieņemtās izmaiņas likumā liegs tiesības EP vēlēšanās no Latvijas kandidēt pašreizējai EP deputātei Tatjanai Ždanokai.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu