Protesta akcijā Lietuvas lopkopji bez maksas izdala tonnām piena (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: tv3.lt

Lietuvas zemnieki turpina protesta akcijas pret arvien sarūkošajām piena iepirkuma cenām: pircēji tiek mudināti pienu vairs neiegādāties parastajos pārtikas veikalos, bet gan tirdziņos vai no zemniekiem. Tāpat piens akcijā tiek izdalīts bez maksas vai pret ziedojumiem, vēsta “tv3.lt”.

Ceturtdien Telšos lietuviešu zemnieki izdalīja vairāk nekā 16 tonnu piena, kuru saņemt bija ieradušies simtiem cilvēku.

Piensaimnieki atzīst, ka viņiem izdevīgāk ir saražoto produktu dalīt bez maksas, nevis cerēt, ka no pārstrādātājiem varētu saņemt lielāku iepirkuma samaksu. Un protesta akcijas ar šo nebūt nebeigsies.

Saziedotie līdzekļi gan joprojām neatsver piena pašizmaksas, bet uzpircēji nesteidz palielināt piena iepirkuma cenas. Lai neieslīgtu pārmērīgos parādos vai nenonāktu pie nepieciešamības saimniecības likvidēt, Lietuvas lauksaimnieki vērsušies pie valdības, cerot sagaidīt kādus atbalsta pasākumus.

Jau vēstīts, ja martā piepildīsies sliktākās prognozes un piena cena pietuvosies kritiskajai robežai, kas ir 25 centi par litru, arī Latvijas piena ražotāji ir gatavi plašiem protestiem, paziņoja Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas valdes priekšsēdētājs Kaspars Melnis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu