VIDEO Harijs Stailss triumfē arī BRIT Awards balvu pasniegšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SCANPIX

Vakar Londonas O2 arēnā norisinājās Britu Mūzikas industrijas gada balvas "BRIT Awards 2023" pasniegšanas ceremonija. Četras balvas (arī kategorijā Gada mākslinieks) saņēma dziedātājs Harijs Stailss. 

Stailss saņēma balvu arī kategorijās Labākais popa un R&B mūziķis, Labākā dziesma (As It Was) un Labākais albums (Harry's House). Ar to turpinās mūziķa ceļš pa slavas aleju, jo nesen notikušajā "Grammy 2023" balvu pasniegšanas ceremonijā viņš saņēma balvu par Gada albumu un Gada vokālās popmūzikas albumu.

Priekpilns vakars izvērtās arī meiteņu indīroka duetam no Vaita salas  "Wet Leg", kurš saņēma balvas kategorijās Labākā grupa un Labākais jaunais mākslinieks.

Dziedātājas Bejonsē dziesma "Brake my Soul" tika atzīta par Labāko starptautisko dziesmu, un pati mūziķe kronēta par Labāko starptautisko izpildītāju.   

Arī īru popmūzikas cienītājiem bija iemesls lepoties - postpanka apvienība "Fontaines D.C." saņēma balvu kā Labākā starptautiskā grupa. 

Uzlecošās zvaigznes balvu saņēma meiteņu R&B trio no Londonas - "Flo", Labākie alternatīvās un rokmūzikas izpildītāji - "The 1975", Labākais hiphopa un repa sniegums - "Aitch".

Par presē bieži izceltu vakara dalībnieku gan sava tērpa, gan koncertnumura dēļ kļuva dziedātājs Sems Smits, kuru šovasar plānots ieraudzīt arī uz festivāla "Positivus" skatuves. 

Foto: SCANPIX

Pirmās "BRIT Awards" balvas tika pasniegtas 1977. gadā, sākotnēji to translēja Temzas televīzija, tad - kanāls BBC One, un kopš 1993. gada šovs ir vērojams telekanālā "ITV". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu