SOK prezidents Tomass Bahs vērsies pie Ukrainas sportistiem (19)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs uzrunājis Ukrainas sportistus saistībā ar viņu dalību 2024. gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Pēdējā laikā izskanējusi dažāda informācija par Krievijas un Baltkrievijas sportistu atgriešanu starptautiskajā apritē. Ukraina un virkne citu valstu šādu iespēju uzskata par nepieņemamu. 

"Vēsture parādīs, kas pasaules labā dara vairāk: tie, kas cenšas turēt atvērtas robežas un ir gatavi sarunām, vai tie, kas vēlas izolēt un sadalīt... Mūsu uzdevums ir apvienot cilvēkus. Mēs cenšamies rast risinājumu, kas atbilst sporta misijai - apvienoties, nevis veicināt pastiprinātu konfrontāciju un eskalāciju," Francijas izdevums "France 24" citē Baha izteikumus. 

2024. gada olimpiskās spēles Parīzē notiks no 26. jūlija līdz 11. augustam.

"No cilvēciskā viedokļa mēs varam saprast katra Ukrainas sportista reakciju. Mēs dalāmies viņu ciešanās, tāpēc esam pilnībā solidāri un atbalstām viņus. Mēs atbalstām 3000 Ukrainas olimpiskās kopienas dalībnieku, lai 2024. gada olimpiskajām spēlēm Parīzē būtu spēcīga Ukrainas komanda. Katrs Ukrainas sportists var būt pārliecināts, ka esam ar viņu pilnībā solidāri un visi viņu izteikumi tiek uztverti ļoti nopietni," pauda Bahs. 

Iepriekš Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas sporta ministri apstiprināja kopīgu deklarāciju ar mērķi nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskajās sacensībās un pasākumos arī statusā "neitrālie sportisti".

SOK ieskatā, valdības nedrīkstētu izlemt, kuri sportisti var piedalīties sacensībās un kuri ne.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu