"Paldies par otro dzimšanas dienu!" Dzērājšoferis Liepājā teju notriec cilvēkus un saņem bargu sodu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis maliks/'"Twitter"

Pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā kāda dzērājšofera izklaides beigušās teju ar traģiskām sekām, liecina ieraksts "Twitter".

Aktieris Gatis Maliks "Twitter" raksta: "Paldies p****m 2.6 promiļu reibumā, kurš man un manai ģimenei padarīja 12. februāri par otru dzimšanas dienu." Iereibušo autovadītāju apturējusi apmale, ceļa zīme un laterna.

Aktieris ar ģimeni atradies dažus metrus tālāk. "Labprāt būtu ielūdzis uz svinībām, bet viņam laikam kaut kādas darīšanas, netiek."

Maliks norāda, ka ar ģimeni bija devies parastā pastaigā. Mašīna neesot piederējusi pašam dzērājšoferim. Aktieris raksta: "Dzirdēju, kā viņš raudot stāsta savai tikko atskrējušajai draudzenei, ka kamerā pakāršoties."

Aktieris pauda pateicību kādam vīrietim, kurš neesot apjucis un piedzērušos autovadītāju iegrūdis atpakaļ mašīnā, jo šoferis acīmredzot mēģināja aizbēgt no notikuma vietas. Aktieris raksta, ka viņi atņēmuši atslēgas un sagaidījuši policiju.

Maliks raksta, ka pirmajā pārbaudē šoferim uzrādījās 2,13 promiles, otrajā 2,6.

Valsts policija (VP) portālam "Apollo.lv" norādīja, ka 12. februārī ap pulksten 18.50 VP saņemta informācija, ka Liepājā, Lielajā ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot automašīnu, uzbrauca apgaismes stabam.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka automašīna "Opel Astra" uzbraukusi apgaismes stabam, to sabojājot.

Vīrietis,  veicot kreisā pagrieziena manevru no Graudu ielas uz Lielo ielu, nenovaldīja savu auto un ietriecās ceļa zīmē un laternas stabā.

Negadījumā cietušu cilvēku nav.

Likumsargi veica alkohola pārbaudi vīrieša izelpā un konstatēts, ka viņš atradies 1,62 promiļu reibumā.

Pret vīrieti sākts administratīvā pārkāpuma process par ceļu satiksmes negadījumu, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, sākts kriminālprocess.

Saskaņā ar Krimināllikumu, pat transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu