Video Ar jaunu atbalsta mehānismu mudinās iedzīvotājus nomainīt azbesta šīfera jumtus (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lai iedzīvotājus motivētu azbesta šīfera veidotos ēku jumtus nomainīt pret mūsdienīgākiem, Vides ministrija iecerējusi atbalsta pasākumus: ar Eiropas fondu starpniecību plānots segt šīfera savākšanu, transportēšanu un nodošanu glabāšanā, vēsta TV3 Ziņas.

“Par jauniem jumtiem nav runa. Runa būtu par veco materiālu, šīferu noņemšanu un attiecīgu savākšanu, iepakošanu un nogādāšanu apglabāšanai atkritumu poligonos, kur tas ir atļauts. Un lai tas tiktu izdarīts atbilstoši tām prasībām, kas attiecas uz bīstamo atkritumu apsaimniekošanu,” saka VARAM Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere.

Vides ministrijā tādēļ uzsver, ka atbalsts attiektos ne tikai uz šīferiem, kas vēl ir uz jumta, bet arī tiem, kuri kādu iemeslu dēļ vienkārši kaut kur glabājas. Vai bezmaksas izvešana varētu attiekties uz visiem vai tikai atsevišķām iedzīvotāju grupām, vēl gan tiekot domāts.

Kopumā plānotā atbalsta programmas summa azbesta šīfera savākšanai ir 350 000 eiro. Iecerēts, ka to varētu sākt no nākamā gada.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu