Piektdiena būs apmākusies, vakarpusē gaidāmi spēcīgi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Piektdienas rītā Latgalē un Vidzemes austrumos snieg, pārējā valstī daudzviet izveidojusies migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Visā Latvijā laiks ir apmācies, pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra -1..+2 grādi, Kurzemē +2..+3 grādi.

Latgalē un lielākajā daļā Vidzemes saglabājas sniega sega, biezākā tā ir Alūksnes un Dagdas novērojumu stacijā - attiecīgi 14 un 23 centimetri.

Rīgā miglains rīts, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 2-4 metri sekundē, gaisa temperatūra +1..+2 grādi.

Piektdienas pievakarē Kurzemē no rietumiem sāks līt, vēlāk vakarā un naktī uz sestdienu lietus un sniegs gaidāms visā Latvijā, daudzviet būs spēcīgi nokrišņi.

Sinoptiķi prognozē, ka piektdien saglabāsies pārsvarā apmācies laiks, valsts austrumos vēl nedaudz snigs. Dažviet neizklīdīs migla.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, vakarā tas sāks pastiprināties, naktī uz sestdienu Dienvidkurzemes novadā gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas 18-23 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi, valsts austrumos 0..+2 grādi.

Rīgā piektdien izklīdīs migla, līdz vakaram nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Lēns dienvidu vējš kļūs mērens, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4 grādiem.

No rietumiem tuvojas liels un spēcīgs ciklons. Atmosfēras spiediens 1011-1015 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no 0,0 grādiem Alūksnē līdz +3,6 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.februārī bija +22 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -14 grādi Skandināvijā un -24 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu