Rīgas namu pārvaldnieks atsauc daļu rēķinu kļūdainās "‘bio atkritumu izvešanas" pozīcijas dēļ (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi Zolitūdē.
Daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi Zolitūdē. Foto: Paula Čurkste/LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) nolēmis atsaukt jauno rēķinu pozīciju "Bioatkritumu izvešana", kas tika iekļauta uzņēmuma klientu pēdējos rēķinos.

Šī rēķina pozīcija daudzos raisīja neizpratni un pat sašutumu, jo nebija skaidrs, par ko īsti tiek prasīta šī samaksa un kā tā tiek aprēķināta. RNP sociālajos tīklos sākotnēji apgalvoja, ka jaunā izmaksu pozīcija "vairs netiek iekļautas pārvaldīšanas maksā", taču klienti atzīmēja, ka pārvaldīšanas maksa nav samazinājusies, tātad vienkārši ieviests jauns maksājums.

Par brūno konteineru, kuros tiek ievietoti bioloģiskie atkritumi, izvešanu atsevišķa maksa nav paredzēta un no klientiem tiek iekasēta kopējā maksa pa atkritumu apsaimniekošanu. Savukārt par bioloģiskajiem atkritumiem, kurus neievieto brūnajos konteineros un kas radušies teritorijas kopšanas laikā - koku zari, zāle, lapas u.c., pašlaik atsevišķu maksu vairs neesot plānots iekasēt.

RNP klāsta, ka šis esot vairāku nozīmīgu RNP pakalpojumu informācijas digitalizācijas ieviešanas gads, un ieviešanas un sistēmas pārbaudes laikā "konstatēta kļūda, kas radusies šī mēneša rēķinos ceturtajai daļai klientu". Lai novērstu kļūdu, RNP daļai klientu atsauc februāra rēķinus un šobrīd tiek gatavoti jauni rēķini.

Klientu februāra rēķinos iekļautā pozīcija ar nosaukumu "Bioatkritumu izvešana", kas ir maksa par lapu, zāles, zaru un citu zaļo atkritumu izvešanu, ko nevar likt brūnajos bio konteineros, nav attiecināma uz 2023.gada pakalpojumiem. Koriģētajos pakalpojumu rēķinos šī pozīcija netiks iekļauta, pauž RNP.

Drukāto rēķinu saņēmējiem tiks izsūtīti laboti rēķini, savukārt "e-parvaldnieks.lv" vortāla lietotāji saņems koriģētu rēķinu nākamās nedēļas sākumā.

Tie klienti, kuri jau veikuši norēķinus - saņems nākamā mēneša rēķinā iekļautu pārmaksas apmēru.

Uzņēmums atvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām.

Kā novēroja LETA, saņemot rēķinus ar jaunu pozīciju "Bioatkritumu izvešana", daudzi Rīgas iedzīvotāji pauda satraukumu.

Sociālajos tīklos RNP gan iepriekš pauda, ka rēķinā ir rakstīts paskaidrojums. "Rēķina pozīcijā "Bio atkritumu izvešana" - lapu, zāles, zaru un citu zaļo atkritumu izvešana. Šīs izmaksas vairs netiek iekļautas pārvaldīšanas maksā". Uz to gan iedzīvotāji norādīja, ka pārvaldīšanas maksa rēķinā nav mazinājusies.

Pēc publiski pieejamās informācijas secināms, ka maksa par šo atsevišķo pozīciju iedzīvotājiem bija noteikta ļoti atšķirīga

un atsevišķiem RNP klientiem varēja sasniegt pat vairākus desmitus eiro.

Kā ziņots, RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu