Skandāls Igaunijā: sportiste atzīst, ka vairākkārt iesaistījusies seksuālās attiecībās ar netiklībā apsūdzēto treneri (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Karmena Brūsa un Mahiss Virs
Karmena Brūsa un Mahiss Virs Foto: Eesti Kergejõustikuliit

Pret diskvalificēto Igaunijas vieglatlētikas treneri Mahisu Viru liecinājušas trīs sportistes. Viena no šīm vieglatlētēm arī atklājusi, ka ar Viru iesaistījusies seksuāla rakstura attiecībās.

Igaunijas Vieglatlētikas federācija (EKJL) 59 gadus vecajam Viru piespriedusi diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku. Treneris ticis diskvalificēts par Karmenas Brūsas, kura tobrīd vēl bijusi nepilngadīga, pavešanu netiklībā.

Tagad vēl trīs sportistes, saglabājot anonimitāti, sniegušas liecības par savu saskarsmi ar treneri Viru.

"Postimees" publiskojusi fragmentus no EKJL sprieduma, aprakstot šo trīs sieviešu liecības.

"Bijusī sportiste A savā vēstulē nepārprotami norādījusi, ka Mahisa Viru uzvedība treniņu laikā pirms daudziem gadiem pārkāpusi trenerim piedienīgas robežas. Kā piemēru Viru ietekmei uz viņas psiholoģisko veselību, sportiste A min laiku, kad treneris atteicās ar viņu komunicēt. Tāpat sportiste A norādījusi, ka Viru uzvedībai bieži vien bijis seksuāls tonis (konstanta novērošana, pieskārieni un arī regulāra apdāvināšana). Arī sportiste B savā vēstulē norādīja, ka treneris arī viņu regulāri apdāvinājis," teikts ziņojumā.

Savukārt trešā sportiste atklājusi, ka viņai bijušas seksuāla rakstura attiecības ar treneri.

"Sportiste C stāstīja par nepiedienīgiem un seksuāla rakstura pieskārieniem, kā arī dāvanām no Viru. Sportiste C apgalvo, ka no Viru saņēmusi ziņas ar seksuāla rakstura saturu. Tāpat viņa norādījusi, ka ar Viru vairākkārt iesaistījusies arī seksuālās attiecībās," teikts paziņojumā.

Pats Viru visu, protams, noliedz. Savdabīgi, ka 2006. gadā Igaunijas Sieviešu savienība Viru atzina par gada tēvu. Viņam pašam ir trīs bērni.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu