Atšķirībā no Indijas, kur govis bauda svētā dzīvnieka statusu un brīvi staigā pa ielām, būt par govi Argentīnā ir bīstami, jo liellopa gaļa ir šīs valsts virtuves pamatelements un vizītkarte - argentīnieši, iespējams, ir pasaulē kaismīgākie gaļēdāji. Tādēļ nav brīnums, ka pirmā lieta, ar ko daudziem asociējas šī tālā aizjūras zeme, ir sulīgs steiks. Bet tā ir tikai aisberga redzamā daļa, tādēļ šoreiz dosimies garšu ceļojumā uz Argentīnu, lai iepazītu valsts daudzveidīgo virtuvi, kas noteikti būs pa prātam arī latvieša vēderam.

Gaļas nevar būt pārāk daudz

Kādu laiku paviesojoties šinī valstī, ātri vien kļūst skaidrs, ka argentīnieši mīl un prot gatavot - it īpaši gaļu. Tas izskaidrojams ar to, ka Dienvidamerikas kolonizācijas laikos valstī tika ievests iespaidīgs daudzums liellopu. Vietējie klimatiskie apstākļi izrādījās īpaši labvēlīgi to audzēšanai, ganāmpulki vairojās un izplatījās pa visu valsts teritoriju.

Pārlaižot aci Argentīnas restorānu ēdienkartēm, nevar nepamanīt grilētu ēdienu nospiedošo pārsvaru - teju uz katra stūra var redzēt izkārtnes ar uzrakstu “Churrascaria”. Tās ir ēstuves, kuru specializācija ir

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest