Medijs publicē Kalniņa algas apmēru KHL klubā (28)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: hcamur.ru

Bijušais Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur", sezonā nopelna nepilnus 450 000 eiro, liecina "Sport-Express" publicētais līgas vislabāk pelnošo spēlētāju saraksts.

31 gadu vecā hokejista Kalniņa alga šosezon, saskaņā ar "Sport-Express" informāciju, ir 35 miljoni rubļu (nepilni 450 000 eiro). KHL pelnošāko spēlētāju sarakstā viņš atrodas dalītā 95. vietā. 

Tiek ziņots, ka šī summa ir garantētā. Papildus iespējams nopelnīt ar bonusiem un piemaksām.  

Kalniņš ir otrs vislabāk apmaksātais Habarovskas komandas spēlētājs. 

Janvārī Kalniņš pagarināja līgumu ar "Amur" līdz 2023./2024. gada sezonas beigām.

Kaut arī Krievija bija sākusi pilna mēroga iebrukumu Ukrainā un ļoti daudzi sportisti pameta agresorvalsti, Kalniņš nolēma pieņemt "Amur" piedāvājumu un savu karjeru turpināt Krievijā. Latvijas sabiedrībā viņš par šo soli izpelnījās asu kritiku. 

Šīs sezonas sākums viņam bija neveiksmīgs, bet pamazām savu sniegumu spēja uzlabot. "Amur" rindās viņš laukumā devies 32 spēlēs, kurās vidēji savos vārtos ielaidis 2,58 ripas, atvairot 92,1% metienu. 

Kalniņš pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos, kā arī pagājušā gada februārī viņš bija valstsvienības sastāvā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Izvēloties strādāt Krievijā, sev durvis uz nacionālo komandu viņš ir aizvēris uz visiem laikiem.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu