Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" plāno plaši eksportēt "Lada Niva" apvidniekus (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AvtoVAZ

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" plāno apvidus auto "Lada Niva" eksportēt arī ārpus valsts - uz Tuvajiem Austrumiem. Ar šādiem izteicieniem klajā nācis uzņēmuma direktors Maksims Sokolovs.

"Mēs rēķināmies, ka no nākamā gada eksports sāks strauji palielināties, tāpēc esam nolēmuši jau šogad ieņemt aktīvu pozīciju, lai pieteiktu sevi jaunā tirgū: Āfrikā, Latīņamerikā un pat Tuvajos Austrumos," pauda Sokolovs.

2023. gadā "AvtoVAZ" plāno eksportēt aptuveni 20 000 automašīnu. Vienlaikus tiek apsvērts eksports uz jaunām valstīm, kurās "Lada" vēl nav bijusi.

Šobrīd aktīvi tiek ražoti populārie "Lada Granta" un "Lada Niva" transportlīdzekļi, taču 2023. gada martā plānots atsākt "Lada Vesta NG" ražošanu. Savukārt septembrī tiek plānots atsākt plašā apjomā ražot "Lada Largus" spēkratus.

Tāpat "AvtoVAZ" darbojas pie apvidus auto "Niva" sportiskākas versijas, kas tiktu būvēts uz krosovera "Vesta" bāzes.

Pēc Sokolova teiktā - "AvtoVAZ" šogad var saražot līdz 10 000 vienību. "Nākotnē mūsu komandas augstā profesionālā kompetence ļaus palielināt ražošanas apjomu praktiski neierobežoti, kas būs atkarīgs no pieprasījuma Krievijas tirgū."

"AvtoVAZ" pērn pārdeva par 46% mazāk automašīnu nekā 2021. gadā.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība, ASV, Kanāda un citas pasaules valstis noteikušas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās sākto karu Ukrainā. Daudzas kompānijas ir pārtraukušas darbību Krievijā un izstājušās no kopprojektiem ar partneriem Krievijā. Darbu Krievijā apturējušas arī autobūves kompānijas "Volkswagen Group", "General Motors", BMW, "Renault", "Hyundai", "Toyota", "Mercedes-Benz" un citas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu