VIDEO ⟩ "Latvijas dzelzceļa" elektrības rēķini nepatīkami pārsteiguši klientus (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības vadi. Ilustratīvs attēls.
Elektrības vadi. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Dzīvokļu nama iedzīvotājus Jelgavā nepatīkami pārsteigusi maksa par elektrību – no šā gada tā ir trīsreiz augstāka. Ar elektrību iedzīvotājus apgādā "Latvijas dzelzceļš" (LDz), vēsta raidījums "Bez tabu".

Nama iedzīvotājas Edīte un Gaļina stāsta, ka LDz apgādā ar elektrību arī mājsaimniecības namā Jelgavā, Būriņu ceļā 47. Pērnā gada pēdējais rēķins par elektrību bija 65 eiro, bet maksa par elektrību, sākoties šim gadam, augusi trīs reizes.

"Visu laiku bija normāli, bet tagad tas ir par traku! Bija 10 centu par kWh, bet tagad bija pirmais mēnesis, kad mums 39 centi. Par decembri samaksāju 65 eiro, tagad – 100 eiro vairāk," stāsta abas iedzīvotājas. 

Sazinoties ar uzņēmumu pēc rēķinu saņemšanas, noskaidrojuši, ka augstā maksa saistīta ar to, ka LDz iepircis elektrību pagājušā gada augustā, kad tās cena bija ļoti augsta.

VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāve Agnese Līcīte skaidro situāciju: "Izvēlēts ekonomiski izdevīgākais piedāvājums. Elektroenerģijas kārtējais iepirkums sakrita ar laiku, kad ģeopolitisko notikumu rezultātā bija iestājusies globālā enerģijas krīze. Proti, pieprasījums tirgū bija ļoti liels, līdz ar to energoresursu cenas bija vēsturiski augstā līmenī. Arī elektroenerģijas cena bija būtiski augstāka. Līdz ar to tika pieņems lēmums no 1. septembra paaugstināt elektroenerģijas cenas galalietotājiem."

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu