Darba atļauju termiņa beigu priekšvakarā Latvijā strādājošiem Ukrainas bēgļiem nav skaidrības par nākotni (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā darbu sācis Rīgas atbalsta centrs Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegti gan valsts, gan pašvaldības pakalpojumi.
Bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā darbu sācis Rīgas atbalsta centrs Ukrainas bēgļiem, kur tiek sniegti gan valsts, gan pašvaldības pakalpojumi. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Televīzijas raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītājs Jānis Domburs 22. februāra raidījumā vērsa dalībnieku uzmanību uz faktu, ka Latvijā strādājošiem Ukrainas bēgļiem nav skaidrības par termiņuzturēšanās atļauju pagarināšanu. 

"Nesen vaicāju vienam ārstam, kas strādā kādā no lielajām Latvijas slimnīcām: "Kā tev iet ar ukraiņu dakteriem?" Viņš atbildēja, ka bēgļi strādā kvalitatīvi, bet pakojot čemodānus, jo martā beidzas īslaicīgā darba atļauja, kas izsniegta uz gadu. No raidījuma zvanījām uz Veselības ministriju, kur ierēdņi norādīja, ka pagarinājums tiek gatavots.

Varbūt nākamnedēļ, februāra pēdējā nedēļā, Ministru kabinets šo pagarinājumu varētu skatīt. Zeme, atveries!" norādīja Domburs.

Kā skaidroja Jānis Eglīts, Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, "tas ir jautājums, pie kā vajadzēja strādāt visu vasaru un ziemu", bet Eglītis pauda cerību, ka jaunā veselības ministre Līga Meņģelsone, kas iepriekš kritizējusi valdību par lēnu reakciju, "spēs šo jautājumu ātri sakārtot".

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu