Skolu likvidācija turpinās: likvidēs skolas Valmieras un Alūksnes pusē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Līdz šā gada 31. augustam Valmieras novadā likvidēs Brenguļu sākumskolu un Matīšu bērnudārzu "Namiņš", bet Ziemeļvidzemes pamatskolu pievienos Valmieras Gaujas krasta vidusskolai - attīstības centram, ceturtdien, 23. februārī, Valmieras novada domes sēdē nolēma deputāti.

Brenguļu sākumskolā pārtrauks 1.- 4. klašu programmas un speciālās programmas skolēniem ar mācīšanās traucējumiem īstenošanu. Šo bērnu izglītošana būs jānodrošina citās Valmieras novada izglītības iestādēs.

Savukārt Brenguļu sākumskolas pirmsskolas izglītības programmas pārņems Trikātas pamatskola.

Savukārt Matīšu bērnudārzā "Namiņš" īstenoto pirmsskolas izglītības programmas pārņems Matīšu pamatskola.

Ņemot vērā, ka Ziemeļvidzemes pamatskolā ir neliels skolēnu skaits un skolā īstenotās speciālās izglītības programmas, izņemot speciālās profesionālās izglītības programmas, tiek īstenotas arī Valmieras Gaujas krasta vidusskolā, nolemts Ziemeļvidzemes pamatskolas licencētās un akreditētās speciālās izglītības programmas skolēniem ar garīgās attīstības traucējumiem, speciālās pamatizglītības programmas skolēniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem, "Komerczinības", "Mājturība", "Kokizstrādājumu izgatavošana", "Ēdināšanas pakalpojumi" esošājās Ziemeļvidzemes pamatskolas telpās turpinās īstenot Valmieras Gaujas krasta vidusskolā - attīstības centrā.

Valmieras novada Izglītības pārvaldei šie pašvaldības lēmumi jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju, tajā skaitā nosūtot šo lēmumu Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 28. februārim.

Savukārt visu minēto izglītības iestāžu vadītājiem par izglītības iestāžu likvidāciju un reorganizāciju ir jāinformē darbinieki, skolēni un viņu vecāki.

Likvidēs skolu arī Alūksnes novadā

Nesagaidot Strautiņu pamatskolas reorganizāciju šā gada 1. septembrī, skolu šovasar likvidēs, ceturtdien, 23. februārī, Alūksnes novada domes sēdē lēma deputāti.

Pērn 5.aprīlī Alūksnes novada domes deputāti nolēma, ka no šā gada 1.septembra Strautiņu pamatskolu reorganizēs par Strautiņu sākumskolu, kurā mācīsies 1.-3.klašu skolēni un pirmsskolas vecuma bērni bērnudārza "Zemenīte" telpās Alsviķu pagastā.

Ņemot vērā pašvaldības lēmumu par skolas reorganizāciju, vecāki jau laikus saviem bērniem izvēlējās citas izglītības iestādes. Šā gada 1.janvārī Strautiņu pamatskolas 1.-9.klasēs mācījās 76 skolēni, pirmsskolas grupā - 27.

Skolas prognozētais skolēnu skaits nākamajā mācību gadā 1.-3.klasēs Strautiņu sākumskolā bija 21 skolēns, taču pēc vecāku aptaujas datiem 1. un 2.klasē mācīties bija gatavi vien pa trīs bērniem katrā, kamēr 3.klasē - neviens. Turklāt, vecāki norādījuši arī to, ka no sešiem skolēniem četri Strautiņu sākumskolā mācīties izvēlētos tādā gadījumā, ja skolā nebūtu apvienotās klases. Tātad apvienoto klašu gadījumā skolā būtu vien divi skolēni - pa vienam 1. un 2.klasē.

Pārējie ir izvēlējušies citas novada skolas vai arī norādījuši, ka mācīsies citā skolā, tostarp arī citā novadā.

"Zemenītes" telpās turpinās mācīties bērnudārza vecuma bērni, savukārt pirmsskolas izglītības programma juridiski tiks pievienota Alsviķu bērnudārzam "Saulīte".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu