VIDEO "Kārtīgs darba zirgs!" Ielūkojies jaunajā NBS "Black Hawk" helikopterā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
"Black Hawk" nolaišanās Lielvārdē.
"Black Hawk" nolaišanās Lielvārdē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Tas ir kārtīgs darba zirgs – tā svinīgajā helikopteru "Black Hawk" saņemšanas ceremonijā saka Latvijas piloti. Viens no helikopteriem ceturtdien nosēdās Lielvārdes militārajā lidlaukā, un to izpētīt devās raidījums "TV3 Ziņas".

Ar pirmo reizi "Black Hawk" Lielvārdes lidostā nolaisties neizdodas, taču, izmetot vēl vienu loku, militārais lidaparāts vien pāris metrus no zemes lēnām mēģina vēlreiz. Piloti, kuri tikko pabeiguši mēnešiem ilgās mācības tieši šim lidaparātam, vēl veic pēdējos darbus kabīnē, apkalpes loceklis nobloķē riteņus.

Jāsaka, gariem cilvēkiem lidaparāta aizmugurē nav īpaši daudz vietas, taču te var sasēsties četri cilvēki. Lai attaisītu sēdekli, jānospiež "puļķītis", un krēsls, lai gan mazs, īstenībā ir pārsteidzoši ērts, secina TV3 Ziņas.

Decembrī ASV bruņotie spēki piegādāja pirmos divus no Latvijas pasūtītajiem "Black Hawk", atlikušo divu helikopteru piegāde plānota līdz šā gada beigām. Kopumā lidaparāti izmaksāja 175 miljonus eiro.

"Black Hawk" iekšpusē viss pārdomāts, lai katra kustība būtu zibenīga. Piesprādzēties ar piecu punktu sistēmu var pāris sekunžu laikā, tikt ārā no siksnām – ar vienu klikšķi. Arī mācību laikā pilotus pārsteidzis amerikāņu perfekti ieeļļotais mehānisms.

Plašāk "TV3 Ziņu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu