VIDEO ⟩ Kāpēc ģimene Salacgrīvā dzīvo mājā bez noteiktas adreses un ar mašīnām izbraukā kāpas? (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bez iebraucamā ceļa savā īpašumā palikusi kāda ģimene Salacgrīvā. Šāda neapskaužama situācija izveidojās, kad kaimiņi pēc 20 gadu draudzības vairs neatļāva braukt cauri savam īpašumam. Savukārt pašvaldība atļāva izmantot dabisku brauktuvi, kas atrodas kāpu zonā, un tas nozīmē – vasarā viņu auto bildē un strostē atpūtnieki, bet rudenī un pavasarī šis ceļš nav izbraucams, vēsta raidījums "4. studija".

Raidījums sarunāja tikšanos ar īpašuma Kāpu ielā 10 saimnieci Žaneti Bērziņu. Lai nokļūtu īpašumā, populārākās ceļvežu lietotnes izmantot nevarēja, jo tās piedāvāja aizvest uz Kapu ielu. Kāpu ielas Salacgrīvā nemaz nav. No Bērziņas tika saņemta norāde braukt Zvejnieku parkā līdz vietai, kur savāc suņu atkritumus, nogriezties starp galdiņiem, kur cilvēki atpūšas, un tad droši "zem zīmes" braukt pa kāpām.

Žanetes ģimene īpašumu, kas atrodas pārsimt metrus no jūras, atguvusi 2000. gadā un pat iedomāties nevarēja, ka pēc 23 gadiem būs nonākusi tik neērtā situācijā, ka īpašumam nebūs ne adreses, ne arī normāla piebraucamā ceļa.

Salacgrīvas apvienības pārvaldes vadītājs Andris Zunde skaidroja: "Nekur jau pašvaldība nav uzņēmusies tādas saistības šo ielu izbūvēt. Drīzāk mēs būtu sagaidījuši šo iniciatīvu no šīs ieceres realizētājiem. Viņi vērstos pašvaldībā, ka viņi gribētu šo ieliņu izbūvēt, un mēs savukārt nāktu pretī ar šīs ielas izbūvēšanu tik tālu, cik tas ir uz pašvaldības zemes."

Iecere izbūvēt Kāpu ielu, kas būtu Bērziņu ģimenes likstu atrisinājums, dokumentos iestrēgusi jau kopš 2006. gada. Bet nams Kāpu ielā 10 ir, un tajā dzīvo cilvēki.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu