Sestdien daudzviet ilgstoši snigs; Kurzemē un Vidzemē arī puteņos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sestdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, daudzviet ilgstoši snigs, vietām arī smidzinās lietus, prognozē sinoptiķi. Sestdienas rītā Latvijā saglabājas apmākušās debesis un teju visā teritorijā ir nokrišņi - sniegs, slapjš sniegs, iespējams arī smidzinošs lietus, liecina meteoroloģiskā informācija. Ceļi visā Latvijā ir apledojuši un slideni.

Sākot ar Kurzemi un Ziemeļvidzemi, lēnu vēju nomainīs mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, līdz ar to gaidāms putenis. Kurzemē vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +2..-2 grādi, vakarā 0..-4 grādi. Dienas gaitā braukšanas apstākļi uz lielceļiem daudzviet uzlabosies, bet vakarā veidosies apledojums.

Rīgā gaidāms ilgstošs slapjš sniegs un sniegs, arī neliels putenis, jo no pēcpusdienas pamazām pastiprināsies ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu.

Uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" brīdina, ka ceļi visā Latvijā sestdienas rītā ir piesniguši un slideni. Ceļu uzturēšanā ir iesaistītas 128 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Laikapstākļus Latvijā nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 989-992 hektopaskāli jūras līmenī.

Foto: Sniegputenis 20. februārī Rīgā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu