Studentiem piedāvā bez maksas apgūt datorzinātnes un programmēšanas pamatus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Lai veicinātu tehnoloģiju apguvi to studentu vidū, kas pamatstudijām izvēlējušies citu jomu, "Riga Business School" pavasarī aicina bez maksas apgūt datorzinātnes un programmēšanas pamatus, informēja "Riga Business School" komunikācijas pārstāve Agnese Strazda.

Apmācības nodrošinās "Riga Business School" kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība. Mācību programma veidota, izmantojot Hārvarda Universitātes datorzinātnes kursu "CS50`s Introduction to the intellecual enterprises of computer science". Mācības sāksies marta sākumā un to noslēgums plānots jūnija sākumā.

Mācību kursam būs divas grupas - mācībām angļu un latviešu valodās. Mācību grupa angļu valodā studijas uzsāks šī gada 9.martā un pabeigs šī gada 8.jūnijā.

Savukārt mācību grupa latviešu valodā studijas uzsāks šī gada 7.martā un pabeigs šī gada 6.jūnijā.

Datorzinātnes un programmēšanas kurss sāksies ar programmēšanas valodu "C", kas ir mūsdienu jaunāko programmēšanas valodu pamatā. Pēc tam kursā būs ieskats "Python" programmēšanas valodā.

Tuvojoties semestra beigām, kursā paredzēts iepazīstināt ar "SQL" datu bāžu veidošanai, kā arī "HTML", "CSS" un "JavaScript", ar kuru palīdzību iespējams izveidot tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes. Kursa beigās paredzēts noslēguma darbu.

Kursā kopumā paredzētas 13 klātienes tikšanās. Kursa apguve veidota, pamatojoties uz praksi labākajās universitātēs pasaulē - aktīvu mācīšanos mājās, apgūtā satura pārrunāšanu konsultāciju laikā klātienē, kā arī zināšanu pārbaudes novērtēšanu caur projektu darbu prezentācijām un pārbaudes testu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu