Ruks: Velns nav tik melns, kā viņu mālē - absolūti lielākā daļa likumsargu ir valstij lojāli (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks piedalās preses konferencē, kurā informē par Valsts policijas darbu 2022. gadā.
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks piedalās preses konferencē, kurā informē par Valsts policijas darbu 2022. gadā. Foto: Zane Bitere/LETA

Absolūti lielākā daļa Valsts policijā (VP) strādājošo likumsargu ir valstij lojāli, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē uzsvēra VP priekšnieks Armands Ruks.

Komentējot publiski paustās bažas par lojalitātes trūkumu policistu rindās, Ruks pauda vērtējumu, ka "velns nav tik melns, kā viņu mālē".

Policija aktīvi vērtējot, kādas kolektīvā vērojamas izpausmes, un turpinot iekšējās kontroles pasākumus.

"Nav noslēpums, ka līdzīgi kā visā sabiedrībā arī policijā strādā slāvu izcelsmes cilvēki, kuriem varbūt ģimenes tradīcija bijusi, piemēram, piedalīties 9.maija pasākumos," piebilda Ruks.

Kā "skaļāko un interesantāko stāstu" minējis kādu policistu, kurš pametis darbu policijā pēc paša vēlēšanās, anketā kā aiziešanas iemeslu minot "nacismu augstākajā VP vadībā".

Pēc Ruka vārdiem, policijā "uz vienas rokas pirkstiem" bijuši aizrādījumi un pāris disciplinārsodi - piezīmes par gadījumiem, kad policijā strādājošajiem soctīklos no senākiem laikiem palikušas bildes ar 9.maija simboliku. "Cilvēks kādreiz gājis un licis neļķes un tamlīdzīgi. Kādreiz daļā sabiedrības tā bija pieņemts, arī dienestos," piebilda VP priekšnieks.

Kopumā par lojalitāti valstij VP rindās Ruks ir optimistiski noskaņots, lai gan "nevienam ielīst galvā nevaru".

"Esmu pārliecināts, ka 99,99% personāla šajā ziņā viss ir kārtībā," norādīja Ruks un piebilda, ka līdz šim nav nācies kādu strādājošo atbrīvot no darba par atbalstu agresoram.

Jau ziņots, ka bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, kurš vēl 2021. gadā bija toreizējā iekšlietu ministra Sanda Ģirģena ārštata padomnieks, pērn aprīļa sākumā apgalvoja, ka VP strādājot darbinieki, kuri ir pret Ukrainu, un VP priekšnieks izdevis iekšējo pavēli, ka visiem pret Ukrainu esošajiem policijas darbiniekiem ir jāuzraksta atlūgumi.

Uz Gulbja izteikumiem reaģēja VP, kura preses paziņojumā rakstīja, ka, sākoties karam Ukrainā, tikusi būtiski pastiprināta iekšējā kontrole, attiecīgi iekšējā komunikācijā ar personālsastāvu tikot regulāri pārrunāti šie jautājumi un norādīts, ka policijā nav vietas cilvēkiem, kuri atbalsta un attaisno Krievijas karu Ukrainā, kā arī pauž nopēlumu ukraiņu tautas atbalstam.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu