Bendika par izcīnīto bronzu jauktajā pāru stafetē: Nokļūt uz goda pjedestāla nav viegli

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules kausā biatlonā izcīnīt kādu no pirmajām trīs vietām un nokļūt uz goda pjedestāla nav viegli, pēc izcīnītas bronzas godalgas jauktajā pāru stafetē secināja Latvijas biatloniste Baiba Bendika.

Jau ziņots, ka Bendika un Andrejs Rastorgujevs svētdien Čehijā Pasaules kausa posma noslēgumā jauktajā pāru stafetē izcīnīja trešo vietu, kas latviešiem ir visu laiku augstākā pozīcija šajā disciplīnā.

"Tā noteikti ir laba sajūta, taču mums vajadzēja nedaudz vairāk laika, lai šeit nonāktu, nekā cerējām," sarunā ar Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) preses pārstāvi secināja Bendika. "Vienmēr esam zinājuši, ka šis sacensību formāts ir mums atbilstošs. Nokļūt uz goda pjedestāla nav viegli."

Tāpat biatloniste nesen notikušajā pasaules čempionātā sapratusi, ka viņas šautenei esot kaut kādas problēmas, taču tās vairs netraucējušas šajās sacensībās. "Šodien centos koncentrēties katram šāvienam atsevišķi," viņa piebilda.

Arī Rastorgujevs izcēla, ka tieši jauktā pāru stafete ir atbilstošs sacensību formāts viņam un Bendikai, kurā Latvijas duets par pacīnīties par augstām vietām.

"Mums ir potenciāls jauktajā stafetē, jo šis formāts mums abiem ļoti labi der," izcēla biatlonists. "Tas ir labs sasniegums ne tikai mums, bet visiem, kuri ir mūsu komandā. Varbūt nešāvām ideāli, taču ar to bija pietiekoši, lai tiktu uz goda pjedestāla."

Pirms noslēdzošās šaušanas Latvijas duets vēl atradās ceturtajā vietā un Rastorgujevs atklāja, ka viņš vairs nepievērš trasē uzmanību tuvākajiem sekotājiem un cenšas tāpat parādīt labāko sniegumu.

"Domāju tikai par savu sniegumu un tagad tam vairs nepievēršu uzmanību. Koncentrējos katrai sacīkstei atsevišķi un cenšos darīt savu darbu," norādīja Rastorgujevs.

Uzvaru svinēja norvēģi Marte Ulsbū-Reiselanna un Vetle Šostads Kristiansens, kuri par 17,6 sekundēm apsteidza Šveices biatlonistus Amī Basergu un Niklasu Hartvegu.

Latvijas duets piekāpās uzvarētājiem 29,5 sekundes, sasniedzot labāko rezultātu jaukto pāru stafetē Latvijas vēsturē.

Nākamnedēļ pirmspēdējais Pasaules kausa posms paredzēts Zviedrijas trasē Estešundā, bet noslēdzošais Pasaules kausa posms no 13. līdz 19.martam norisināsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu