Rinkēvičs nosoda Baltkrievijas tiesas Cihanouskai piespriesto 15 gadu cietumsodu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauž nosodījumu par Baltkrievijas tiesas aizmuguriski piespriesto 15 gadu cietumsodu demokrātiskās opozīcijas kustības līderei Svjatlanai Cihanouskai un bijušajam Baltkrievijas diplomātam un kultūras ministram Pāvelam Latuško.

"Tiesa Minskā aizmuguriski notiesājusi Cihanousku un Latuško, es nosodu vēl vienu nelikumīgā Lukašenko režīma uzlikto tiesas spriedumu," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas tiesa pirmdien aizmuguriski piespriedusi 15 gadu cietumsodu Cihanouskai, vēsta Baltkrievijas ziņu aģentūra "Belta".

Cihanouska, kura pašlaik dzīvo Lietuvā, tika notiesāta apsūdzībās par "valsts nodevību" un "sazvērestību ar mērķi sagrābt varu".

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 2020.gada 9.augustā Cihanouska bija Aleksandra Lukašenko vienīgā reālā konkurente. Viņa vēlēšanās piedalījās sava vīra Sergeja Cihanouska vietā, kurš tika aizturēts pēc tam, kad paziņoja par nodomu kandidēt vēlēšanās. Viņš joprojām atrodas cietumā.

Par vēlēšanu uzvarētāju kārtējo reizi tika pasludināts Lukašenko, tomēr opozīcija un starptautiskā sabiedrība apsūdzēja režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā.

Vēlēšanām sekoja plaši protesti, ko varasiestādes nesaudzīgi apspieda, un Cihanouska bija spiesta Baltkrieviju pamest un pārcelties uz Lietuvu.

Līdz ar Cihanousku šodien aizmuguriski tika notiesāts arī bijušais Baltkrievijas diplomāts un kultūras ministrs Pāvels Latuško, kurš pārgāja opozīcijas pusē. Viņam tika piespriests 18 gadu cietumsods.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu