"Par!" trešdien pie Saeimas rīkos piketu veselības nozares atbalstam (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Bijušais veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/LETA

14. Saeimā netikusī partija "Kustība Par!" rīt, 8.martā, pirms Saeimas sēdes, kurā plānots pieņemt valsts budžeta likumprojektu galīgajā lasījumā, rīko piketu, lai atbalstītu veselības nozari, liecina partijas paziņojums.

''Par!", kuras pārstāvis bija iepriekšējais veselības ministrs Daniels Pavļuts, vērtējumā, budžetā paredzētais finansējums veselībai esot katastrofāli niecīgs.

''Tiekamies pie Saeimas plkst.8.30 trešdien, lai atbalstītu nozari, aicinātu deputātus arī darbā un balsojumā apliecināt atbalstu nozarei,'' pauž partija.

Jau ziņots, patlaban 2023.gada valsts budžetā veselībai kopā paredzēti 1,67 miljardi eiro, kas ir 11,37% no budžeta izdevumiem, savukārt, nerēķinot vienreizējos izdevumus, veselības finansējums sasniedz 12,27% no IKP.

Pieskaitot Eiropas Savienības (ES) fondu veselībai paredzēto finansējumu 166,67 miljonu eiro apmērā, veselības finansējums šī gada budžetā sasniedz 1,835 miljardus eiro jeb 13,5% no IKP, uzsver budžeta veidotāji.

Tikmēr virkne ar veselības aprūpi saistītu organizāciju budžeta finansējumu vērtē kā nepietiekamu un sabiedrības veselību apdraudošu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu