Cilvēki var būt gan par obligāto militāro dienestu (OMD), gan arī pret to – demokrātiskā valstī tas ir pilnīgi normāli. Kad izskanēja ziņa, ka pagājušajā sestdienā ieplānots protesta gājiens pret OMD, kurā bija iecerēts arī teikt runas, ar nepacietību sāku to gaidīt. Ļoti vēlējos redzēt, cik plašs būs protests un kas ir tie cilvēki, kuriem pret dienestu ir tik lielas pretenzijas.

Protesta dienā izrādījās, ka publiski paust savus iebildumus pret obligāto dienestu ieradušies vien kādi desmit cilvēki. No šiem desmit tikai kādi divi paši izskatījās potenciāli iesaucamajā vecumā. Varētu teikt, ka tie jaunie cilvēki, kuri iebilst pret OMD, vēlas, lai  viņu vietā arī protestē kāds cits. Ārā tomēr bija diezgan pretīgs laiks, varētu palikt slapja jaka. Turklāt brīvdienā gribas ilgāk pagulēt, nevis celties un iet protestēt.

Šaurajā protestētāju rindā bija manāmi vairāki plakāti, no kuriem mans favorīts – “make permaculture not war”. Lūk – cilvēks vēlas ilgtspējīgu saimniekošanu, nevis karu. Kā jau mēs visi, es teiktu. Bet pārējie plakāta elementi lika nedaudz apjukt.

Katrā plakāta stūrī bija uzzīmēta apgriezta pentagramma, kas laikam jau būtībā ir pats atpazīstamākais sātanisma simbols. Tālāk seko burtu virkne “FKPTN” un Ukrainas karodziņš, no kura noprotams, ka ar saīsinājumu domāts “fuck Putin” jeb “piedrāzt Putinu”.

Taču zem austrumu diktatora piedrāšanas seko burti “HWDP”. Šis ir saīsinājums, ko izmanto poļu wannabe gangster-reperi – “Huj W Dupe Policji” (fuck the police/piedrāzt policiju).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X